Werkschoenen kiezen voor in de bouw? Onmisbare tips

Ben je op zoek naar werkschoenen voor in de bouw? Dat is een verstandig besluit, want het dragen van speciale werkschoenen of werklaarzen is van groot belang voor je gezondheid en veiligheid. Wij geven je een aantal onmisbare tips die jou helpen bij het maken van een goede keuze.

Werkschoenen in de bouw

In de bouw wordt er hard gewerkt. Het werk kan fysiek zwaar zijn en het is belangrijk om je lichaam goed te beschermen tegen eventuele ongelukken. Denk bijvoorbeeld aan vallende objecten en gevaarlijke stoffen. Het dragen van werkkleding is daarom onmisbaar. Veiligheid staat voorop. Goede werkschoenen horen bij je werkoutfit. Op de korte en op de lange termijn kun je bij het dragen van verkeerd schoeisel last krijgen van je voeten. Kies daarom voor werkschoenen of werklaarzen.

Bowork.nl werklaarzen

Weet je niet goed of je voor werkschoenen of voor werklaarzen moet kiezen? Je bent niet de enige. Werkschoenen zijn vooral handig als je meer bewegingsvrijheid nodig hebt. Kies voor een hoger model als je de enkels en achillespezen wil beschermen. Werklaarzen zijn ideaal als je ook de kuiten moet beschermen. Zowel bij werkschoenen als bij werklaarzen dien je te letten op de juiste pasvorm (lengte en breedte). Let ook op de veiligheidsklasse van je aankoop: in de bouw moet je vaak schoenen dragen uit de S3-categorie of laarzen uit de S5-categorie. De werklaarzen van Bowork.nl zijn verkrijgbaar in de categorie S3 en S5. Daarbij kun je kiezen uit alle soorten en maten. Wil je lederen werklaarzen of liever rubberen? Ook dames kunnen terecht bij Bowork.nl.

Andere handige tips

Bij het kiezen van de perfecte werkschoen of werklaars voor in de bouw zal je veel hebben aan deze handige tips:

• Let erop dat de schoenen of laarzen niet te groot zijn (anders krijg je zweetvoeten en mogelijk zelfs blaren)
• Als de schoenen te klein zijn, gaan je voeten knellen
• Draag goede werksokken
• Onderhoud de schoenen goed

Het vinden van een schoen of laars met de juiste pasvorm is dus cruciaal. Het is echt de moeite waard om te investeren in goed schoeisel als je in de bouw werkt. Draag je niet de juiste werkschoenen, of überhaupt geen werkschoenen, dan word je sneller moe. Je zal minder goed presteren en op de lange termijn kost dat veel geld.


Geef een reactie