We share the knowledge

In 2012 begon ik bij Kuijpers met een leeg vel papier aan de opdracht om de afdeling Controlled Environments op te zetten en uit te bouwen. Ik had toen niet durven dromen waar we nu – 6,5 jaar later – zouden staan, maar ik wist wel waar ik moest starten: bij het vergaren én het delen van kennis. Juist bij complexe ruimtes zit kwaliteit namelijk niet alleen in het product, maar ook in de samenwerking gedurende het proces. Als opdrachtgevers, uitvoerders en partners vanaf het begin als team optrekken en gebruik maken van elkaars kennis en kunde, komen we tot de beste oplossingen. Dat stuwt ons vooruit als individu, als organisatie en als branche.

Die constructieve gedachte was ook merkbaar tijdens het Internationale Symposium over contamination control dat eind september in Den Haag werd gehouden. Het was ruim twintig jaar geleden dat dit tweejaarlijks terugkerende evenement in Nederland werd georganiseerd. De kans om daaraan een positieve bijdrage te leveren hebben we – vanuit VCCN en vanuit Kuijpers – met beide handen aangegrepen. Ik ben er trots op dat het zo’n mooi congres is geworden, met veel interessante sprekers en met maar liefst vier Kuijpers-lezingen en een workshop. Maar wat me het meest is bijgebleven, is dat juist nu – bij ons in Nederland – de slogan ‘We share the knowledge’ centraal stond in ontmoetingen tussen professionals van over de hele wereld.

Keynote-speaker Peter Ros vatte het aan het eind mooi samen: ‘de impact van digitalisering en technologische ontwikkelingen zet onder meer de manier waarop we onze organisaties runnen onder druk. Een hoop nieuwe puzzels om op te lossen!’ Als we de puzzelstukjes van naderende veranderingen in onze branche goed willen leggen, moeten we onze krachten – onze kennis – zoveel mogelijk bundelen in een netwerk. Slim samenwerken en kennisdelen zijn in mijn optiek dus cruciale succesfactoren.

Share the knowledge – dat verzoek krijgen we tegenwoordig steeds vaker van onze klanten. Zij hebben behoefte aan een partij die – beter dan nu – zekerheid geeft over zaken als doorlooptijd, kosten en kwaliteit. Die vroegtijdig meedenkt en een totaalconcept levert. Voor ons een belangrijke reden om onlangs PHF Services uit Katwijk over te nemen: specialist in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van kritische omgevingen in de pharma-, healthcare- en foodsector. Samen gaan we verder onder de naam Kuijpers PHF Services.

Het is een win-winsituatie: wij versterken hen met onze solide positie op het gebied van controlled environments, zij verrijken ons met kennis die ons in staat stelt om klanten vanaf de allereerste vraag tot en met langjarig onderhoud en exploitatie te ondersteunen. Het complete scala voor onderzoeks- en productieomgevingen in food, pharma, hightech, research en healthcare bij één loket! Uniek in Nederland en alleen mogelijk vanuit de gedachte waarmee het allemaal begon: het vergaren én het delen van kennis is essentieel, nu en in de toekomst.


Over de auteur: Paul Joosten

Paul Joosten werkt sinds 2012 bij technisch dienstverlener Kuijpers en is een specialist op het gebied van controlled environments. Kuijpers is een familiebedrijf – actief sinds 1921 – en ontwerpt, bouwt en onderhoudt technische installaties in gebouwen en industrie. Paul heeft zowel een technische als bedrijfskundige achtergrond en is sinds de zomer van 2018 directeur van het bedrijfsonderdeel Kuijpers PHF Services. Dit ontstond door Kuijpers’ strategische overname van PHF Services in Katwijk. Het bedrijfsonderdeel helpt klanten met kritische omgevingen vanaf de allereerste vraag tot en met langjarig onderhoud en exploitatie. Het complete scala voor onderzoeks- en productieomgevingen in food, pharma, hightech, research en healthcare bij één loket! Uniek in Nederland. Paul wil organisatiedoelstellingen realiseren door mensen te verbinden, kennis te delen en daarmee te ontwikkelen.

Geef een reactie