Waarom zonnepanelen een goede investering zijn

zonnepanelen

In een nieuwbouwwijk kom je ze op veel daken tegen: zonnepanelen. De laatste jaren is het aantal zonnepanelen in Nederland flink toegenomen. Steeds meer mensen gaan overstag en kiezen zelf ook voor deze duurzame manier van energie opwekken.

Lees in dit artikel waarom zonnepanelen zo’n goede investering zijn.

De prijzen blijven dalen

De afgelopen tien jaar zijn de kosten van zonnepanelen met 10% gedaald en deze trend lijkt zich door te zetten. Er zijn zelfs voorspellingen dat de kosten in de komende vijf jaar met zo’n 5% per jaar gaan dalen. Het is dus steeds interessanter om zelf ook zonnepanelen te plaatsen. Ook zijn de prijzen per paneel lager bij een grotere hoeveelheid panelen. Hoe meer panelen je aanschaft, hoe rendabeler de investering is.

Korte terugverdientijd

Zonnepanelen hebben een relatief korte terugverdientijd. Mede afhankelijk van het aantal zonuren, verdien je de panelen gemiddeld terug binnen 10 jaar. Vanaf dat moment is alle energie die je opwekt winst. Financieel is het dus aan te raden om zonnepanelen te laten plaatsen. Toch is het plaatsen van zonnepanelen niet voor iedereen weggelegd. Is het dak van jouw huis ongeschikt voor zonnepanelen of heb je net een hoop geld uitgegeven aan een dakrenovatie?  Niet getreurd, tegenwoordig is het ook mogelijk om zonnepanelen te kopen of huren op een zonnepark. Dit zijn grote parken die vol staan met zonnepanelen. Vanwege de schaalvoordelen die hier mogelijk zijn, is het zelfs interessant om één paneel te kopen.

zonnepanelen

Stijging van de woningwaarde

De levensduur van zonnepanelen is minimaal 25 jaar. De investering heb je tegen die tijd lang en breed terugverdiend. Als je binnen deze 25 jaar van plan bent om het huis te verkopen, leveren de zonnepanelen je ook nog wat op. Het huis is namelijk gestegen in waarde, omdat de nieuwe bewoners maandelijks blijven profiteren van een lagere energierekening door de zonnepanelen die jij hebt geïnstalleerd.

Goed voor het milieu

Naast de financiële voordelen, bieden zonnepanelen natuurlijk ook een voordeel voor het milieu. De door zonnepanelen opgewekte stroom is 100% duurzaam. Hierdoor heeft het geen invloed op de opwarming van de aarde die we allemaal proberen tegen te gaan. Zo doe je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook de aarde een plezier met zonne-energie.

BONUSTIP: Veel mensen weten niet dat je BTW kan terugvragen voor de aanschaf van zonnepanelen. Dit is 21% van de aanschafwaarde en loopt al snel op tot ongeveer €1.000-,. Hierdoor is het zeker de moeite waard om hier aandacht aan te besteden.

Ingezonden door:  zonnepanelen-weetjes.nl


Over de auteur: Advertorial

BouwKennis biedt een uitgebreid scala aan adverteer- en promotiemogelijkheden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carmen of Carola via marcom@bouwkennis.nl.

Geef een reactie