Waarom een steiger tegenwoordig zo belangrijk is


In de bouwsector, maar ook voor schilders, schoonmakers, doe-het-zelvers of stukadoors, is een goede rolsteiger onmisbaar. Het is daarom belangrijk om als bouw-, schilder- of schoonmaakbedrijf te zorgen voor goede rolsteigers te zorgen. Een goede steiger kopen is dus een noodzaak. Maar waarom eigenlijk? Wat is precies het belang van een betrouwbare steiger? Er zijn redenen genoeg te noemen! 

1. Met een goede steiger is optimale werkveiligheid gegarandeerd
Bij klussen en bouwwerkzaamheden op hoogte – zoals schilderen, het voegen van muren of stukadoren van gevels – is het belangrijk om veilig te kunnen werken. Steigers garanderen dat je als professioneel vakman of particulier klusser jouw werkzaamheden veilig kunt uitvoeren. Dit is zeker het geval sinds – begin 2018 – de regelgeving en kwaliteitseisen rond steigers flink aangescherpt zijn. Zo zijn sinds kort randbalken verplicht op heuphoogte. Terecht, want als je bezig bent met je werk op hoogte, zorgt die concentratie ervoor dat je minder let op je eigen veiligheid.

2. Steigers zijn multifunctioneel 
Een aantrekkelijk voordeel van steigers is dat ze multi-functioneler zijn dan je op het eerste oog zou denken. Vergeleken met een ladder kun je op een steiger veel extra’s kwijt, zoals gereedschappen, verfblikken, voegmortels of andere benodigdheden. Dat scheelt, want je hoeft dan niet telkens omhoog en omlaag te klimmen om spullen op te halen of weg te brengen. Veder zijn er tegenwoordig ook handige binnensteigers te koop, die je goed kunt inzetten voor verfklussen binnen. Of steigers die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Ten slotte zijn rolsteigers op diverse manieren te gebruiken doordat je ze gemakkelijk kunt ombouwen. Een steiger verhogen, verbreden of verlagen is in een handomdraai gebeurt.

3. Een steiger aanschaffen is een voordelige keuze
Het kopen van een steiger is op termijn voordeliger dan het huren van een steiger. Zeker als je een eigen bedrijf hebt, maar ook als particulier, kan kopen je flink wat geld besparen. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om samen met de buurt één rolsteiger te kopen, zodat je deze kunt delen en de buurt nooit meer een steiger hoeft te huren. Kies daarom voor aankoop van steigermaterieel!

4. Met een steiger ben je erg mobiel
Steigers rollen gemakkelijk en zijn daardoor prima te verplaatsen. Veel eenvoudiger dan een hoge, logge ladder. Je klikt de steigerwielen los en verplaats de steiger eenvoudig enkele meters verderop. Zo simpel werkt het.


Geef een reactie