Waar moet het over gaan?

Dromen, ideeën, goede voornemens, doelen misschien zelfs wel. Heb jij ze voor 2019? En waar gaan ze dan over? Heb je al nagedacht over hoe je jullie duurzame prestaties goed naar voren gaat brengen? Hoe je er voor kan zorgen dat iedereen weet dat jullie niet alleen mooie projecten doen, maar dat deze ook nog duurzaam zijn en dat jullie ook in de bedrijfsvoering dit onderwerp hoog in het vaandel hebben. Het is toch fijn om die boodschap (goed) te kunnen verkopen.

Maar makkelijk is anders. Je hebt met zoveel verschillende aspecten te maken. Met het product dat jullie opleveren, met het wagenpark dat jullie inzetten, met het woon-werkverkeer van de medewerkers, met de beperkte mogelijkheden voor shovels en graafmachines als het om verduurzamen gaat, met onderaannemers, met eisen van aanbestedende diensten. Ik weet nog wel dat ik in mijn beginjaren (rond 2008) me alleen nog bezig hield met het wagenpark. Dan maakte ik wagenparkscans voor bedrijven die wilden weten welke alternatieve brandstoffen er geschikt waren voor hun wagenpark. En ik kan je vertellen: er was toen bar weinig beschikbaar. Het voelde alsof ik constant te kort schoot. Ken je dat gevoel: het moet beter kunnen, ik moet meer kunnen betekenen, maar hoe? Totdat ik besloot me niet alleen meer te richten op het wagenpark, maar ook de mobiliteit, het beleid, het gedrag en de keten. Dat maakte het hele plaatje compleet. Tenminste, als het over groener, schoner en slimmer rijden gaat. Als je die punten op dit onderwerp in ieder geval meeneemt, heb je het wat dat betreft helemaal afgedekt.

Ook dit jaar zal ik weer blogs maken voor BouwKennisBlog en ik hoop je dus ook veel input te kunnen leveren op mijn specialiteit: groener, schoner en slimmer rijden. Er is heel veel informatie en er zijn heel veel opties. Jij bent waarschijnlijk niet bezig met het beleid op dat gebied, maar er wordt wel van jou verwacht dat je er een goed verhaal over kunt houden. Daarvoor wil ik jou van nuttige achtergrond informatie voorzien.

Als marketeer word je verwacht overal over te kunnen schrijven. Je snel in te kunnen lezen in onderwerpen en er dan een mooi en helder verhaal van te kunnen maken. Ik wil er vooral voor zorgen dat jij deze kennis makkelijk bij de hand hebt en dus niet hoeft te spitten om het boven tafel te halen. Daar heb ik wel je hulp voor nodig. Het liefst schrijf ik over alles dat jij wilt weten. Dus laat weten waar je wilt dat ik over schrijf. Dat kan door een reactie achter te laten onder dit artikel. Of een bericht te sturen @BouwKennisBlog en @_Zero_e_ op Twitter.

Zo zet jij een beter verhaal neer dan de concurrent. Een beter verhaal in de aanbesteding. Laten we met z’n allen er voor zorgen dat we weer prachtige content maken in 2019 die de wereld versteld doet staan over wat we allemaal bereiken!

Waar wil jij dat ik over schrijf?

“Transport is prachtig, duurzaam transport is krachtig!”


Over de auteur: Elske van de Fliert

ir. Elske van de Fliert is expert op het gebied van groener, schoner en slimmer rijden en grondlegger van het CO2 afslankprogramma voor het wagenpark en de mobiliteit. Zij ondersteunt bedrijven die iets moeten met CO2 reductie of maatschappelijk verantwoord ondernemen en de kosten/CO2 uitstoot vooral in het wagenpark hebben zitten. Elske weet dit onderwerp pragmatisch en creatief tastbaar te maken. Met haar technische achtergrond dringt zet tot de kern van de zaak door als het gaat om technologische ontwikkelingen. Met haar ervaring bij overheden en bedrijven weet ze op elk niveau de goede snaar te raken. Elske heeft een checklist ontwikkeld om het brandstofverbruik te monitoren: https://www.zero-e.nl/gratis/6-punts-checklist-voor-meten-van-brandstofbesparing/

Geef een reactie