Voordelen van het goed onderhouden van schilderwerk

schilderwerk

Mensen die een huurhuis bewonen, hoeven zich geen zorgen te maken over het onderhouden van het schilderwerk binnen en buiten. Dat is anders als je huiseigenaar bent. Dan is het goed blijven van het schilderwerk van interieur en exterieur van groot belang. Maar waarom eigenlijk?

Wat is precies de meerwaarde van het in goede conditie houden van schilderwerk op deuren, kozijnen en wanden? Lees alles wat je hierover moet weten in dit artikel.

Voordelen van goed onderhouden schilderwerk

Wie het schilderwerk van het interieur goed laat verzorgen, profiteert van een aantal mooie voordelen:

  • Goed onderhouden schilderwerk, bijvoorbeeld goed de binnendeur schilderen of tijdig de kozijnen schilderen, voorkomt dat het hout gaat rotten en er dus schade ontstaat. Vaak zorgt houtrot voor het ontstaan van lekkages. Als het rottende hout te lang niet wordt aangepakt, moet vaak zelfs het complete kozijn vervangen worden. En dat kan natuurlijk behoorlijk in de kosten gaan lopen.
  • Een huis dat op het gebied van schilderwerk goed is onderhouden, oogt fris, schoon en nieuw. Niet alleen voor jezelf is dat prettig, maar je maakt hiermee ook een nette uitstraling naar buurtgenoten en visite.
  • Met name als je je huis te koop wil zetten, is het verstandig deze kort daarvoor strak in de verf te zetten. Dit maakt het huis een stuk aantrekkelijker voor potentiële kopers en verhoogt de waarde van je huis aanzienlijk.


Wat kost schilderwerk?

Wat zijn globaal genomen de kosten van schilderwerk binnen en buiten? Of je nu kiest om dit zelf uit te voeren of dit door een ervaren schilder te laten doen, wie zijn huis aan de binnenkant zelf schildert, is minimaal 200 euro kwijt aan materialen, zoals verf en kwasten. Het huis laten schilderen door een binnenschilder kost gemiddeld zo’n 1.000 euro en maximaal 2.000 euro. Natuurlijk is het oppervlakte belangrijk bij de prijs die uitbesteden van schilderwerk kost. Voor de prijzen voor een binnenschilder wordt doorgaans 30 à 40 euro per m2 gerekend. Om er voor te zorgen dat je huis er goed uit ziet, wil je natuurlijk dat je schilderwerk goed gebeurt. Neem daarom het zekere voor het onzekere en schakel een professionele schilder in. Zo ben je gegarandeerd van een mooi resultaat.

Wanneer is buitenschilderwerk nodig?

Je buitenschilderwerk heeft een levensduur van ongeveer vijf jaar. Je hoeft je hele huis dus niet ieder jaar opnieuw te schilderen, maar door een keer in de vijf jaar je schilderwerk bij te werken houd je je huis mooi. Het schilderwerk aan de zuid- en westkant van je huis is iets eerder toe aan onderhoud, omdat de zon en regen het schilderwerk hier meer aantasten. Controleer je schilderwerk daarom op beschadigingen, vooral bij de vensterbank. Hier beginnen de beschadigingen namelijk het vaakst. Wacht niet met het buitenschilderwerk tot je je huis gaat verkopen, want als je te laat actie onderneemt loop je vaak tegen hoge herstelkosten. Als je hout gaat rotten betaal je namelijk niet alleen de verf, maar zul je ook je kozijnen moeten vervangen. Controleer je schilderwerk daarom regelmatig en houd je huis mooi!


Over de auteur: Advertorial

BouwKennis biedt een uitgebreid scala aan adverteer- en promotiemogelijkheden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carmen of Carola via marcom@bouwkennis.nl.

Geef een reactie