Top 5 best gelezen blogs januari 2017

pants-1255847_6402017: er ligt weer een nieuw fris jaar voor ons open, met nieuwe kansen. De overgang naar een nieuw jaar geeft velen de motivatie levensbeterende voornemens op te stellen, of onaangeraakte en onvoltooide lijstjes met doelen op te rakelen van een jaar geleden. Hoe zit het met de goede voornemens van onze bloggers? Wij hebben in ieder geval al genoeg leuke en inspirerende artikelen voorbij zien komen in januari 2017! Bij deze de top 5:

1. KIES MIJ! KIES MIJ!

Op de eerste plaats van de top 5 best gelezen blogs van de eerste maand van het nieuwe jaar zien we het blogartikel van Anjelica Cicilia. Nederlandse steden zijn sterk in concurrentie met elkaar. Ze willen natuurlijk allemaal blijven groeien. Er wordt zelfs miljoenen geïnvesteerd in het vermarkten ervan: citymarketing. Hoe werkt dit precies? Deze blogster weet het je op een leuke en inspirerende manier te vertellen.

2. De omgekeerde werkwijze

Hans de Waay is een van de meest trouwe bloggers van het BouwKennisBlog. In zijn artikelen zet hij situaties uiteen die hij tegenkomt in zijn dagelijkse praktijk als trainer en adviseur. In ‘De omgekeerde denkwijze‘ blogt Hans over het belang van het betrekken van leveranciers en onderaannemers bij projecten. Want iedere organisatie wil toch hetzelfde? Een hogere omzet en meer rendement uit dezelfde markt, met dezelfde organisatie. Volgens Hans is samenwerking hier het sleutelwoord voor.

3. De eerste inhaakkalender voor de bouw-, installatie- en vastgoedbranche: help je mee om ‘m compleet te maken?

In januari presenteerden Sascha Murk en Inge Sijpkens de eerste inhaakkalender voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector op het BouwKennisBlog. Een mooi overzicht van momenten, evenementen en feestdagen, waar je op in kunt spelen in updates, tweets of andere content! We vinden dit artikel op de derde plaats van onze top 5 best gelezen blogs.

4. Customer journey: geen eenzame reis van de marketeer

De customer journey: een megagroot project? Ja en nee. BouwKennis collega Janneke Filius geeft in haar nieuwste blog praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een belangrijke take-away uit haar blog: Wat je ook doet en hoe groots of klein je het aanpakt, doe het samen! Dat is toch ook veel leuker dan alleen.

5. Drie voordelen functioneel specificeren?

De traditionele manier van bouwen is al jaren onderwerp van discussie. Patronen en (werk)processen waarmee lange tijd is gewerkt, verliezen aan populariteit en maken plaats voor nieuwe samenwerkingsvormen. Deze veranderingen hebben betrekking op meerdere aspecten van het bouwproces en hebben efficiëntie als doel. Het gebruik van de methode van functioneel specificeren is hier een voorbeeld van. Waarom kiezen opdrachtgevers voor deze methode? Mark Jansen vertelt je in zijn blog drie voordelen van functioneel specificeren.

Welk blog is jouw favoriet?


Over de auteur: BouwKennis Redactie

Naast artikelen van vaste bloggers en gastbloggers, vind je op het BouwKennisBlog diverse artikelen uit de pen van de redactie van BouwKennis. Deze inhoudelijke artikelen gaan vooral over onderwerpen binnen of buiten de bouwbranche die stuk voor stuk van grote invloed zijn op het beleid en de dagelijkse praktijk van ondernemingen die werkzaam zijn in de bouw-, vastgoed- en installatiesector. Denk hierbij aan de economie, demografie en woning- en utiliteitsbouw. Zoals je van BouwKennis gewend bent, worden deze onderwerpen gevat in weldoordachte, goed onderbouwde artikelen die duidelijk maken in welke richting de sector echt beweegt.

Geef een reactie