Top 5 blogs van 2020

Het is, denk ik, een understatement is als ik zeg dat 2020 een bewogen jaar is geweest. We kijken uit naar betere tijden en laten we hopen dat 2021 die ons brengt. Gelukkig gaat de bouw nog door. We hebben dat ook wel nodig, want er moeten huizen gebouwd worden. Ook wij zagen in de bijdrage van de blogs dat die wat afnamen. Logisch ook, de meeste van ons hebben wel iets anders aan ons hoofd.

Toch heb ik een mooie top 5 kunnen samenstellen met de meest gelezen blogs van afgelopen jaar. Ik kijk uit naar wat er komend jaar gaat gebeuren in de bouw, maar ook op het gebied van events en marketing. Wat dat betreft biedt zo’n tijd ook mooie dingen want sommige ontwikkelingen komen in een stroomversnelling, iets wat anders misschien nog jaren had geduurd. Het zorgt ook weer voor creativiteit. Dus laten we afsluiten dat elk nadeel ook z’n voordeel heeft. Fijne jaarwisseling en tot in 2021!

Nr. 1   Anderhalve-meter-economie houdt bouwsector in beweging door Piet M. Oskam

Inmiddels uitgeroepen tot het woord van 2020, de anderhalvemetersamenleving. In dit blog spreekt Piet Oskam hier over; wat de impact kan zijn op de economie, en specifiek hoe dit kan worden toegepast in de bouwsector. Het was voor iedereen uitzoeken hoe deze anderhalvemeter in de praktijk zou uitpakken.

Nr. 2   Circulariteit in de bouw door BouwKennis redactie

In het trendrapport ‘Megatrends in de bouw 2030’ onderzocht BouwKennis de trends en ontwikkelingen tot 2030. Eén daarvan is circulariteit in de bouw. De opdracht is dat Nederland in 2050 geheel circulair moet zijn. In dit blog maakt de BouwKennis redactie de balans op hoe we anno 2020 ervoor staan en hoe de weg eruit moet zien naar 2030.

Nr. 3   De bouwput in! door Hans-Hugo Smit

In dit blog geeft Hans-Hugo Smit aan dat we misschien wel moeten uitkijken met het direct aannemen van alle berichtgeving, en moeten kijken wat realistisch is. Aan het begin van de coronacrisis werd er direct gezegd dat er faillissementen zouden komen in de bouw en de productie zou gaan afnemen. De bouw moet wel bouwen dus laten we elkaar niet de put in praten is het devies.

Nr. 4   Thuiswerken? 4 tips om in contact te blijven met je collega’s door Manuel Spoel

Thuiswerken. Sommige van ons deden dit al regelmatig, voor anderen was het een geheel nieuw fenomeen. Ineens zit je thuis achter een bureau of aan de keukentafel en alle routines en gewoonten die je op kantoor en met je collega’s had zijn weg. Hoe zorg je er nu voor dat je elkaar niet uit het oog verliest? In dit blog geeft Manuel Spoel 4 tips, en omdat we voorlopig toch nog even thuis zitten, zijn deze tips nog steeds zeer relevant!

Nr. 5   Waarom zijn de bananen krom? door Marc Verhage

In dit blog stelt Marc Verhage een vrij essentiële vraag. Waarom? En in dit geval gaat deze ‘waarom’ over diverse zaken in de bouwsector zoals digitalisering, samenwerken, (het gebrek) aan arbeidskrachten, BIM en het delen van kennis. Hij doet daarnaast ook een beroep op iedereen, om eens kritisch en onderzoekend de vraag te stellen, waarom?


Over de auteur: Marlies Davids

Marlies is Marketing & Communicatiespecialist bij BouwKennis. Marlies heeft brede, uiteenlopende interesses. Zo is zij afgestuurd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met een master in Sociologie van Kunst & Cultuur, maar heeft ruim 10 jaar werkervaring in de Retail met functies in sales, management, marketing en duurzaamheid. Daarnaast heeft zij een sterke affiniteit met architectuur, design en steden (bouw). Binnen BouwKennis organiseert zij o.a. de BouwKennis Jaarbijeenkomst en BouwKennis Business Club. Daarnaast is Marlies medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het BouwKennisBlog.

Geef een reactie