Top-5 best gelezen blogs oktober 2016

Blog flaviconKennis delen, dat is waar het ons om gaat op het BouwKennisBlog. Het is de plaats waar marketeers en beleidsmakers elkaar ontmoeten en op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de sector en hun werkgebied. We willen hiermee het marktgericht denken in de bouwsector bevorderen.

Ook in de afgelopen maand zijn er weer blogs gepubliceerd voor en door onze bloggers. De onderwerpen lopen uiteen: van het testen van een softwareprogramma tot het interviewen van een vakman. Blogger Hans de Waay bemachtigt, net als in september, een plek in de top-5. Wij zetten de meest populaire blogs van deze maand voor je op een rij.

1. “Installateurs moeten internet niet als bedreiging zien, maar als kans”

Het blog van Edwin Vlems is bovenaan geëindigd in de ranking van best gelezen blogs in oktober. Voor zijn blog interviewde hij Martijn Verspeek, eigenaar van Installatiebedrijf Verspeek. Martijn deelt als een van de weinigen in de installatiebranche al zijn kennis via blogs en social media. In het blog van Edwin lees je waarom installateurs internet juist als een kans moeten zien.

2. BIM: Waarom investeren in Solibri?

Maurice van Dinther is BIM modelleur en deelt zijn kennis hierover met de sector. In zijn nieuwste blog gaat hij in op Solibri. Dit is een programma waarin modellen samengevoegd en met elkaar vergeleken worden in een open BIM formaat (IFC). Een omgeving waarin alle informatie samenkomt. Maurice heeft een cursus Solibri gevolgd en deelt zijn bevinden met ons in zijn nieuwste blog.

3. Innovatie is zilver, implementatie is goud!

De bouwsector is rijp voor disruptie, zo zijn we het al gauw met elkaar eens. Wil een zichzelf respecterende aannemer in de bouwwereld van overmorgen nog relevant zijn, dan doet hij er goed aan om zaken als te omarmen als IoT, big data, BIM, Robotica, 3D Printing. Technologische vernieuwing neemt een vlucht in de bouw- en vastgoedsector en dat is natuurlijk fantastisch om te zien. Maar wat gebeurt er als het nut van nieuwe technologie zich bewijst en als zaken een plek moeten krijgen in nieuwe werkwijzen, producten en diensten van jouw organisatie? Hoe implementeer je een nieuwe ‘way of working’? Leontien de Waal blogt erover!

4. De leukste wandeling; de Gemba Walk

Op zoek naar een leuke manier om verspillingen binnen het bouwproces te ontdekken? Hans de Waay beschrijft een effectieve methode in zijn nieuwste blog: de Gemba Walk. Loop eens een rondje over de bouwplaats met je team en zoek allemaal een verspilling op. Daarna samen brainstormen over de oplossingen en je hebt in een middag veel bespaard!

5. De Wet Kwaliteitsborging voor beginners

Het kwaliteitsdenken in de bouw aanwakkeren en stimuleren: acuut doen. Met behulp van deze Wet Kwaliteitsborging? Vergeet het, die voegt volgens Leo van de Wal niets toe. Dat is niet de oplossing van het kwaliteitsprobleem. Hoe dan wel?

Wat is jouw favoriete blog van oktober? Laat vooral een reactie achter, wij zijn benieuwd!


Over de auteur: BouwKennis Redactie

Naast artikelen van vaste bloggers en gastbloggers, vind je op het BouwKennisBlog diverse artikelen uit de pen van de redactie van BouwKennis. Deze inhoudelijke artikelen gaan vooral over onderwerpen binnen of buiten de bouwbranche die stuk voor stuk van grote invloed zijn op het beleid en de dagelijkse praktijk van ondernemingen die werkzaam zijn in de bouw-, vastgoed- en installatiesector. Denk hierbij aan de economie, demografie en woning- en utiliteitsbouw. Zoals je van BouwKennis gewend bent, worden deze onderwerpen gevat in weldoordachte, goed onderbouwde artikelen die duidelijk maken in welke richting de sector echt beweegt.

Geef een reactie