Top 5 best gelezen blogs november

Met Sinterklaas weer in het land komt het einde van het jaar heel snel dichtbij. De laatste maanden van het jaar zijn altijd een mooi moment voor reflectie. Even stil staan bij wat we allemaal hebben gedaan het afgelopen jaar, wat wel werkt én wat niet. Welke thema’s leven er in onze branche? Met deze top 5 van de meest gelezen blogs blikken we nog even terug op november.

1. Hand in hand

De bouwproductie loopt ver achter. Prognoses zijn helaas niet geruststellend. Wat horen we vooral als reden voor stagnatie? Stijgende bouwkosten en een tekort aan bouwcapaciteit. Ondertussen blijft  de consument nog steeds hard op zoek naar een woning. Wachten is dus geen optie gezien de urgentie van de opgave. Een opgave waarvoor wij als bouwend Nederland medeverantwoordelijk zijn. Dat dit artikel van Anjelica Cicilia op een overtuigende eerste plaats van deze top 5 staat, bewijst wederom hoe sterk dit vraagstuk leeft. In haar nieuwste blog gaat Anjelica op zoek naar een oplossing!

2. Big data. Wat kan de bouwsector ermee?

Kennis geeft macht. Mits met die kennis verstandig wordt omgegaan. Als we data tot onze beschikking hebben, geeft dat een voorsprong op de niet-wetenden. Dat geldt zeker voor big data. Maar wat kan de bouwsector ermee? Wie wordt de langverwachte Uber in onze branche? En wat zijn belangrijke bronnen voor data in de bouw? Piet Oskam gaat hier in zijn nieuwste blog dieper op in. Daarnaast geeft hij je 5 handige tips om als bouwprofessional met big data succesvol te zijn!

3. Autootje pesten

We weten al lang dat de luchtkwaliteit in en om binnensteden onder de maat is en de quality of life bedreigt. De levenskwaliteit bepaalt het vestigingsklimaat van binnensteden, waarin het draait om het zijn van een ‘place to be’. Je kan er niet omheen dat auto- en vrachtverkeer een belangrijke bijdrage levert aan de slechte luchtkwaliteit en dat er snel wat moet gebeuren. Waarom wordt dit dan toch vaak nog genegeerd? Op de derde plaats van best gelezen blogs in november vinden we het blog van Cees-Jan Pen die dit vraagstuk behandelt.

4. Waar gaat die verduurzaming nu eigenlijk over?

De verduurzaming in de bouw kent vele gezichten. Dat maakt het niet altijd even makkelijk om het gesprek aan te gaan en voor jezelf de juiste koers te bepalen. Er wordt nu dagelijks over gesproken, maar wat moet ik er mee? En verduurzamen is toch voor alle anderen, maar niet voor mij. Daarom in deze blog een aantal handvatten. Want waar gaat die verduurzaming nu eigenlijk over? Haico van Nunen beantwoordt deze vraag in zijn meest recente blog!

5. De zes contentmarketingtrends voor 2019

Contentmarketing heeft de afgelopen jaren enorm aan terrein gewonnen. De laatste maanden van het jaar zijn altijd een goed moment om te reflecteren wat wel werkt en wat niet. Wat waren de contentmarketingtrends van 2018 en wat gaat content ons komend jaar brengen? BouwStijl Media contentmarketeer Danissa van Dodewaard.

Welk blog was jouw favoriet van november? Laat het ons weten!


Over de auteur: BouwKennis Redactie

Naast artikelen van vaste bloggers en gastbloggers, vind je op het BouwKennisBlog diverse artikelen uit de pen van de redactie van BouwKennis. Deze inhoudelijke artikelen gaan vooral over onderwerpen binnen of buiten de bouwbranche die stuk voor stuk van grote invloed zijn op het beleid en de dagelijkse praktijk van ondernemingen die werkzaam zijn in de bouw-, vastgoed- en installatiesector. Denk hierbij aan de economie, demografie en woning- en utiliteitsbouw. Zoals je van BouwKennis gewend bent, worden deze onderwerpen gevat in weldoordachte, goed onderbouwde artikelen die duidelijk maken in welke richting de sector echt beweegt.

Geef een reactie