Top 5 best gelezen blogs mei 2019

 

Met de mooie overwinning van songfestivaldeelnemer Duncan Laurence in ons geheugen, laten we de maand mei achter ons. Welke onderwerpen waren afgelopen maand populair? Er werd bijvoorbeeld geschreven over het nut van klantenreviews en het recyclen van oude content. Verder kwam de interessante Digital Twin technologie ter sprake.

In dit artikel lees je welke blogs het meest gelezen zijn in de maand mei.

1. Klantenreviews zetten bouwbedrijven te kijk

Op de eerste plaats vinden we het blog van Piet M. Oskam. Als je wilt weten hoe het gesteld is met de klantgerichtheid en de klantvriendelijkheid – twee heel verschillende aspecten – van bouwbedrijven in ons land, dan kun je terecht bij klantenreview-sites. Daar wordt zichtbaar hoe opdrachtgevers en consumenten de prestaties van bouwbedrijven waarderen. Wil je weten hoe je klantenreviews als een eerlijk en verantwoord marketinginstrument in kunt zetten in de bouw? Lees hier de praktische tips terug van dit populaire blog.

2. Next level BIM: Digital Twins

Vaak wordt er gezegd dat er een kloof bestaat tussen verschillende bouwfasen; van de geavanceerde modellen uit de ontwerpfase is op de bouw weinig terug te zien. Zonde, want juist tijdens de realisatie- en de beheerfase kan veel voordeel gehaald worden uit de informatie uit het model. Een belangrijke ontwikkeling die BIM-modellen naar een hoger niveau tilt, is Digital Twin technologie. Wat de technologie inhoudt en hoe het wordt gebruikt vertelt Anne-Mieke Dekker je in dit actuele artikel. Eén ding staat in ieder geval vast: Digital Twins zijn de toekomst van de bouw.

3. Nieuw leven blazen in oude content: hoe doe je dat?

Het blog op de derde plaats in deze top 5 is afkomstig van Julia Mijnster en gaat over het recyclen van bestaande content. Zeker geen verkeerd idee, maar het gaat in dat geval verder dan oude artikelen optrommelen en in een nieuw jasje steken. Je kunt oude content natuurlijk niet zomaar klakkeloos overnemen. Om je een idee te geven waar je rekening mee moet houden bij het recyclen van content, licht Julia vijf cruciale aandachtspunten toe.

4. Alternatief collectief

Het blog van Haico van Nunen vinden we terug op plaats vier. De verduurzamingsopgave is de grootste bouwopgave ooit. Willen we onze doelstellingen voor 2050 halen dan moeten 270.000 woningen per jaar een substantiële stap maken. Dat is 1.000 woningen per dag. Dat is veel. In onze hoogtijdagen van de bouwproductie haalden we krap 150.000 nieuwbouwwoningen. En dat was in een tijd waarin alles mee zat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we op zoek zijn naar een collectieve aanpak, zowel voor de woningcorporaties als de particuliere sector. Hoe ziet deze vorm van collectiviteit eruit? Haico vertelt je er meer over.

5. Ben je nog gelukkig op werk? 

Hoe herken je nou eigenlijk of je nog gelukkig bent op je werk? Of spookt de vraag door je hoofd of je nog op de juiste plek zit? Dan is het handig om voor jezelf terug te gaan naar de basis. Bedenk voor jezelf wat jij zoekt en verwacht van een baan. Belangrijker nog, voldoet je huidige baan hieraan? In dit laatste blogartikel van deze top 5 geeft Dennis Heemskerk je handige tips zodat je (weer) optimaal kunt functioneren op je werk.


Over de auteur: BouwKennis Redactie

Naast artikelen van vaste bloggers en gastbloggers, vind je op het BouwKennisBlog diverse artikelen uit de pen van de redactie van BouwKennis. Deze inhoudelijke artikelen gaan vooral over onderwerpen binnen of buiten de bouwbranche die stuk voor stuk van grote invloed zijn op het beleid en de dagelijkse praktijk van ondernemingen die werkzaam zijn in de bouw-, vastgoed- en installatiesector. Denk hierbij aan de economie, demografie en woning- en utiliteitsbouw. Zoals je van BouwKennis gewend bent, worden deze onderwerpen gevat in weldoordachte, goed onderbouwde artikelen die duidelijk maken in welke richting de sector echt beweegt.

Geef een reactie