Top 5 best gelezen blogs juni

Juni staat voor ons als BouwKennis extra in het teken van top-lijstjes. Zo mochten afgelopen vrijdag 23 juni 8 kanshebbers via een elevator pitch de vakjury van de BouwKennis Marketing Jaarprijs overtuigen van de kracht van hun marketingconcept. Hieruit kwamen de drie finalisten uit de bus: Berkvens Deursystemen, Kingspan B.V. en Koninklijke Mosa bv.

Nu deze top 3 bekend is, maken we voor juni nog één laatste keer de balans op, namelijk van de best gelezen blogs van de afgelopen maand:

1. Kwaliteit boven aan de agenda

Op de eerste plaats in deze top 5 vinden we het blog van Paul Joosten. Dagelijks is hij bezig om de aandacht voor kwaliteit te vergroten. Dit doet hij bij zichzelf, maar ook bij collega’s, partners en klanten. Zou iedere organisatie in de bouw- en installatiebranche daar niet mee bezig moeten zijn? En wat verstaan we precies onder het begrip ‘kwaliteit’. Je leest hier meer over in zijn nieuwste blog!

2. In 6 stappen naar smart wonen

We proberen het leven in de steden vandaag de dag aangenamer en duurzamer te maken met alles wat onze technologie te bieden heeft. Bouwbedrijven zijn zich steeds meer bewust van de voordelen van de inzet van technologieën die energieneutraal wonen stimuleren. Door slim gebruik te maken van data in combinatie met Internet of Things (IoT) kan nog veel meer rendement worden behaald. Hoe kan een geïntegreerd platform helpen bij het realiseren van smart wonen? Bertil Bor vertelt je hier meer over in dit artikel.

3. Revolutie vraagt een nieuw perspectief

Begin juni was blogster Leontien de waal aanwezig op Provada, van oudsher dé vastgoedbeurs van het jaar. Voor haar een uitgelezen kans om kennis te nemen van de actuele ontwikkelingen in de gebouwde omgeving van zowel ontwikkelaars, maar ook bouwers, installateurs, gebouwbeheerders en ingenieurs. Geïnspireerd door voorbeelden van digitalisering, robotisering en grownups die verbinding zoeken met startups, bleef zij toch zitten met één vraag: als alle ingrediënten voor succesvol innoveren en verduurzamen in ruime mate aanwezig zijn, waarom is er dan nog geen revolutie gaande in de gebouwde omgeving?

4. De ineffectiviteit van massa e-mail en de impact van databasemanagement

Op de vierde plaats in deze top 5 vinden we het blog van Bibianne Kerkhoff. Duurzaam Gebouwd is een kennisplatform met een zeer brede community welke bestaat uit trouwe lezers van het magazine en nieuwsbrieven, volgers op social media, bezoekers van events en de website. Vanuit al deze kanalen hebben we een enorme database aan klantgegevens opgebouwd. Deze gegevens willen zij aan elkaar koppelen, zodat ze deze efficiënter kunnen inzetten en makkelijker kunnen segmenteren om een betere klantbeleving te bieden. In dit blog neemt zij je mee in de stappen die zij de afgelopen maanden hebben doorlopen in het proces van databasemanagement!

5. Een betere kwaliteit begint bij jezelf

Ook op plek 5 vinden we een blog met als thema ‘kwaliteit’. Nog vaak wordt er gesproken over ‘de zesjescultuur’ oftewel de matige kwaliteit van de dienstverlening in de bouw. De bouw moet beter! Een ambitie die heden ten dage hoog op menig agenda staat. Maar hoe groot is dit probleem nog echt of houden we het zelf onnodig in stand? Patrica Leeman beantwoordt deze vraag!

Welke blogs hadden er volgens jou in deze top 5 moeten staan? Laat het ons weten!


Over de auteur: BouwKennis Redactie

Naast artikelen van vaste bloggers en gastbloggers, vind je op het BouwKennisBlog diverse artikelen uit de pen van de redactie van BouwKennis. Deze inhoudelijke artikelen gaan vooral over onderwerpen binnen of buiten de bouwbranche die stuk voor stuk van grote invloed zijn op het beleid en de dagelijkse praktijk van ondernemingen die werkzaam zijn in de bouw-, vastgoed- en installatiesector. Denk hierbij aan de economie, demografie en woning- en utiliteitsbouw. Zoals je van BouwKennis gewend bent, worden deze onderwerpen gevat in weldoordachte, goed onderbouwde artikelen die duidelijk maken in welke richting de sector echt beweegt.

Geef een reactie