Top 5 best gelezen blogs juni 2019

Terwijl we kunnen genieten van heerlijke zomerdagen, laten we de maand juni alweer achter ons. Tijd om weer even terug te blikken naar de blogs die er de afgelopen maand gepubliceerd zijn op het BouwKennisBlog! Verschillende thema’s passeerden de revue, waaronder: aardgasvrij woningen, robotisering van de bouw, artificial intelligence en duurzaamheid.

Deze blogs werden het meeste gelezen:

1. Zo zien de aardgasvrije woningen van de toekomst eruit

Omdat de gebouwde omgeving in Nederland in 2050 aardgasvrij moet zijn, worden woningen steeds vaker aangesloten op warmtenetten. Nieuwbouwwoningen worden sinds vorig jaar niet meer standaard aangesloten op het gasnet. Hoe ziet de warmtevoorziening er dan uit – en wat betekent een aardgasvrije woning voor het design en de betaalbaarheid van het gebouw? Het meest gelezen blog in juni is het blog van Nadine Huiskes, waarin zij drie voorbeelden geeft die een glimp tonen van de toekomst.

2. De bouwkundig programmeur

De bouwwereld staat aan de vooravond van een nieuwe revolutie: computational design en robotisering van de bouw. Een parametrisch ontwerp geïntegreerd in het productieproces, waardoor een zo efficiënt mogelijk gebouw ontstaat. De auto industrie is daarbij ons voorland. Maar wat betekent dit voor de huidige bouwkundige? Wordt hij een bouwkundig programmeur? Blogger Maurice van Dinther geeft je het antwoord in zijn nieuwste blog!

3. Marketeer in Profiel: Marketing volgens Nick Vieberink

Op de derde plaats in deze top 5, vinden we de rubriek Marketeer in Profiel uit de BouwKennis KwartaalVisie over artificial intelligence. In deze editie van het magazine gaven we het woord aan Nick Vieberink. Sinds 2012 is hij Manager Marketing & E-commerce bij Bouwmaat. Nick geeft hierin zijn visie op marketing, benoemt wat in zijn ogen de kansen en bedreigingen zijn in onze sector en geeft zijn gouden marketingtip voor 2019! Daarnaast krijgt hij ook de vraag voorgelegd in welke mate hij verwacht dat artificial intelligence een rol gaat spelen bij het behalen van de doelstellingen binnen Bouwmaat en op welke manier dit zal zijn. Pittig! Benieuwd wat Nick hierop heeft geantwoord? Klik dan gauw door naar het artikel.

4. Loop er mee te koop, er moet al genoeg

De blogs van Elske van de Fliert doen het goed op het BouwKennisBlog! Wederom is ze terug te vinden in de top 5 met meest gelezen blogartikelen. Duurzaamheid voelt voor veel mensen toch nog steeds aan als een moetje. Niemand loopt dan ook echt direct te koop met een duurzame bedrijsfvoering. In dit blog legt zij de lezers van het BouwKennisBlog een belangrijke vraag voor om in de zomerperiode over na te denken: willen wij met onze duurzame bedrijfsvoering te koop lopen en hoe zetten we dat dan efficiënt in, in de marketing? Voor het antwoord van deze vraag reikt ze je vier inspirerende subvragen aan!

5. Circulair bouwen met een app

Dat we in een digitaal tijdperk leven is inmiddels geen nieuws meer. We staan op met schermen, en we gaan ermee naar bed. De verwarming en de lampen gaan aan en uit via een app. Met Amazon’s Alexa en Google home krijgen we een digitale butler, annex vraagbaak in huis die beter dan wijzelf weten wat we absoluut niet mogen vergeten op onze boodschappenlijstjes. Maar hoe zit dat dan met grotere vraagstukken, zoals de transitie naar een circulaire economie? Hebben we daar al een app voor? In deze column geeft toekomstverkenner en futuroloog Freija van Duijne het antwoord!


Over de auteur: BouwKennis Redactie

Naast artikelen van vaste bloggers en gastbloggers, vind je op het BouwKennisBlog diverse artikelen uit de pen van de redactie van BouwKennis. Deze inhoudelijke artikelen gaan vooral over onderwerpen binnen of buiten de bouwbranche die stuk voor stuk van grote invloed zijn op het beleid en de dagelijkse praktijk van ondernemingen die werkzaam zijn in de bouw-, vastgoed- en installatiesector. Denk hierbij aan de economie, demografie en woning- en utiliteitsbouw. Zoals je van BouwKennis gewend bent, worden deze onderwerpen gevat in weldoordachte, goed onderbouwde artikelen die duidelijk maken in welke richting de sector echt beweegt.

Geef een reactie