Top 5 best gelezen blogs juni 2018

Met de maand juni achter ons zijn we alweer halverwege 2018. Voor velen van ons zijn deze weken de laatste loodjes richting de bouwvak. Al moet er waarschijnlijk nog genoeg gebeuren voordat het echt tijd is voor vakantie! In dit blog geven we een maandelijkse terugblik op de best gelezen blogs van de afgelopen maand.

In juni passeerden weer verschillende thema’s en onderwerpen de revue. In deze top 5 zien we blogs over de rol van de groothandel, BIM, het belang van goede medewerkers, de AVG en de Nederlandse architect.

1. Is het gedaan met de groothandel?

Het best gelezen blog van de maand juni is het blog van onze eigen BouwKennis directeur, Boudewijn Goedhart. Naar aanleiding van het evenement ‘Toekomst van de handel’ dat BouwKennis op 7 juni j.l. organiseerde, bespreekt Boudewijn in dit artikel verschillende ontwikkelingen die de rol van de groothandel in de keten voorgoed zullen veranderen. In de bouw- en installatiesector wordt anno 2018 namelijk al zo’n 20% van alle aankopen direct bij de fabrikant gedaan. Hoe ziet de handelaar van de toekomst er dan uit? Als je het antwoord op deze vraag wilt weten, is het lezen van dit blog zeker aan te raden!

2. Infographic: de BIM basis ILS in beeld

De BIM basis ILS is niet meer weg te denken uit de bouwwereld. Het is een kapstok om je BIM model aan op te hangen, en een erg nuttig middel om uniforme afspraken mee vast te leggen. Blogger Maurice van Dinther weet dit als geen ander en BIM is dan ook een van zijn favoriete onderwerpen om over te schrijven! In dit artikel deelt hij een infographic van de BIM basis ILS, waarin beeldend wordt weergegeven hoe de afspraken in de praktijk werken. Bovendien geeft deze infographic een kleine blik naar de toekomst.

3. Waarom verstop jij jouw medewerkers?

Op de derde plaats van de best gelezen blogs vinden we het artikel van Lilian Zeekaf. Hoe trek je in tijden van krapte op de arbeidsmarkt goede medewerkers aan? Het is een vraag die vele werkgevers bezig houdt. Lilian besteedt in haar blog aandacht aan employer branding en geeft je 5 tips en aandachtspunten om op te letten. Het artikel is dan ook meer dan de moeite waard om even te lezen!

4. AVG: feiten & fabels

Gefeliciteerd! Je hebt de eerste weken AVG/GDPR overleefd. Maar hoe nu verder? Kun je nu achterover leunen? Of ben je eigenlijk toch nog niet helemaal AVG compliant? Ondanks dat de AVG op 25 mei j.l. is ingegaan, heerst er nog steeds veel onduidelijk rondom deze vernieuwde privacywetgeving. Ook gaat er een aantal hardnekkige fabels rond in de markt. Tijd om enkele fabels eens wat verder uit te lichten! Dit doet marketinganalist Carola Heijden in haar meest recente blog.

5. Ook de Nederlandse architect wordt steeds digitaler

De maatschappij digitaliseert op alle vlakken, dus ook in de bouwketen. Steeds meer architecten – vaak jong en net afgestudeerd – weten niet beter dan interessante topics te Googelen, om aanbevelingen te vragen aan hun netwerk op LinkedIn, en om inspiratie op te doen via Instagram en Pinterest. Het media gebruik van architecten is snel aan het veranderen. Hoe kan de bouwketen hier slim op inspelen? Daar geeft Jeroen de Gruijl antwoord op in zijn blog! Dit artikel vinden we terug op de vijfde plaats in het lijstje met best gelezen blogs in juni.


Over de auteur: BouwKennis Redactie

Naast artikelen van vaste bloggers en gastbloggers, vind je op het BouwKennisBlog diverse artikelen uit de pen van de redactie van BouwKennis. Deze inhoudelijke artikelen gaan vooral over onderwerpen binnen of buiten de bouwbranche die stuk voor stuk van grote invloed zijn op het beleid en de dagelijkse praktijk van ondernemingen die werkzaam zijn in de bouw-, vastgoed- en installatiesector. Denk hierbij aan de economie, demografie en woning- en utiliteitsbouw. Zoals je van BouwKennis gewend bent, worden deze onderwerpen gevat in weldoordachte, goed onderbouwde artikelen die duidelijk maken in welke richting de sector echt beweegt.

Geef een reactie