Top 5 best gelezen blogs januari 2019

Het einde van januari is alweer in zicht. Zijn jullie het jaar goed begonnen? Afgelopen maand waren de volgende onderwerpen populair: werkwijze, betalingsgedrag, verduurzaming, nieuwbouwwoningproductie en kerkgebouwen. We hebben de vijf best gelezen blogs voor je op een rijtje gezet.

1. Wat betekent 2019 voor de bouwsector?

Het best gelezen blog van deze maand is afkomstig van Dennis Heemskerk. Hoe staat het ervoor in 2019? Ondanks de stagnerende economische groei, hoeven we ons geen zorgen te maken. Het gaat nog steeds goed met de economie. Waar we rekening mee moeten houden, is een efficiëntere manier van werken. Hoe doe je dat? En hoe kun je de manier van werken aanpassen aan de veranderende markt? Dennis vertelt je er meer over in dit inspirerende blog.

2. In de vlotte betaling betekent zich de goede relatie

Op de tweede plaats van de top 5 vinden we het blog terug van Piet M. Oskam. Hij schreef een blog over de bouwkostenstijging. Deze kosten rijzen de pan uit: voor dit jaar staat de stijging al op 8,5 procent. Hogere kosten leiden tot hogere factuurbedragen. Wanneer we dit koppelen aan  betalingstermijnen, dan hoef je niet verbaasd te zijn dat deze lang zijn. Lange termijnen hebben een ongunstig effect op zakelijke verhoudingen. Hoe je marketing kan inzetten bij de afwikkeling van financiële verplichtingen, lees je in dit blog. Piet sluit af met een verrassende eye opener, mis dit dus niet!

3. Top 5 best gelezen BouwKennis blogs 2018

De derde plaats in dit overzicht is voor onze eigen redactie. In dit blog kijken we terug naar de top 5 best gelezen BouwKennis blogs van 2018. De meest gelezen blogs van vorig jaar gaan over:

  • Personeelsuitbreiding: hoe vind je nu de juiste collega?
  • BIM: de voordelen zijn bekend, maar wat zijn de nadelen?
  • Rol van de groothandel: wat zijn de veranderingen in het distributiekanaal?
  • Bouwproductie: hoe pakken we de achterlopende bouwproductie aan?
  • Digitalisering in de bouw: wat zijn de consequenties van DIGIDEAL?

 

Wil je op de hoogte zijn van de vijf meest interessante thema’s? Lees hier ons blog.

4. 2019: make Greta proud again, start duurzame verandering vanuit het hart

Het blog op plaats vier gaat over verduurzaming en nieuwbouwwoningproductie. Vaak voelt duurzaam bouwen als een wettelijke verplichting, maar juist dit aspect moeten we niet onderschatten. Deze bouwwijze is goed voor zowel mens als milieu. Tevens moeten we tempo maken met de nieuwbouwwoningproductie. Het streven is om voor 2030 nog ruim 1 miljoen nieuwe woningen te bouwen. Hoe doen we dat? En hoe komt het dat we zo’n achterstand hebben in de bouwproductie? In dit blog gaat Leontien de Waal hier dieper op in.

5. Kogel door de kerk – goddelijke gebouwen om in te wonen.

Tegenwoordig zijn Nederlanders meer niet dan wel religieus, waardoor kerken steeds meer leeglopen. Hoe ziet de toekomst van kerken eruit? De trend is dat zij een andere bestemming zullen krijgen. Je zou er bijvoorbeeld in kunnen wonen. Een kerk is relatief goedkoop in aanschaf, maar er zijn ook een aantal valkuilen. Schrikt dit je niet af, maar droom je ervan om in een kerk te wonen? Er zijn zeker mogelijkheden als je eigenaar wilt worden van een mooi kerkgebouw! Mike van der Neut licht dit toe in het afsluitende blog van deze top 5.


Over de auteur: BouwKennis Redactie

Naast artikelen van vaste bloggers en gastbloggers, vind je op het BouwKennisBlog diverse artikelen uit de pen van de redactie van BouwKennis. Deze inhoudelijke artikelen gaan vooral over onderwerpen binnen of buiten de bouwbranche die stuk voor stuk van grote invloed zijn op het beleid en de dagelijkse praktijk van ondernemingen die werkzaam zijn in de bouw-, vastgoed- en installatiesector. Denk hierbij aan de economie, demografie en woning- en utiliteitsbouw. Zoals je van BouwKennis gewend bent, worden deze onderwerpen gevat in weldoordachte, goed onderbouwde artikelen die duidelijk maken in welke richting de sector echt beweegt.

Geef een reactie