Top 5 best gelezen blogs februari 2018

Als er één maand in het jaar is die snel voorbij gaat, dan is het wel februari. In tegenstelling tot de andere elf maanden van het jaar heeft februari immers ook geen 30 of 31 dagen. De maand februari heeft 28 dagen (met uitzondering van het schrikkeljaar).

Dat februari een korte maand is vindt zijn oorsprong in de tijd van de Romeinen. Julius Caesar eigende zich namelijk de vijfde maand van het oude kalender jaar toe, tegenwoordig juli genoemd. Uiteraard kon keizer Augustus niet achterblijven. Hij vond dat ook hij recht had op een eigen maand, de achtste maand van het kalenderjaar, augustus. Bovendien vond Augustus dat zijn maand even lang moest duren als de maand van Caesar, dus heeft hij een dag “gestolen” van de maand februari.

Welke blogs het meest gelezen zijn in de afgelopen 28 dagen lees in je deze top 5:

1. Een one-night stand of een relatie?

Het best gelezen blog van februari is afkomstig van blogster Lilian Zeekaf. Hoewel de titel van het artikel op het eerste oog misschien anders doet vermoeden, gaat Lilian in dit blog op een erg leuke manier in op het bouwen van duurzame klantrelaties. Want als we zo genieten van het versieren op het persoonlijke vlak, waarom ‘versieren’ wij dan niet veel meer onze (potentiële) klanten?

2. De bouw in 2018: de belangrijkste ontwikkelingen (deel 1)

De bouw heeft een uitstekend jaar achter de rug. Het aantal opgeleverde nieuwbouwwoningen is flink toegenomen en ook de utiliteitsbouw groeide in 2017 na jaren van daling eindelijk weer eens. Welke ontwikkelingen zullen in 2018 een belangrijke stempel gaan drukken op de bouw en mag je dus niet missen? Dit vertelt BouwKennis Marktanalist Maurice van Loon in twee uitgebreide blogs. Het eerste deel van deze artikelen is het op één na meest gelezen blog van februari.

3. Circulair bouwen stelt niets voor

Wat is circulair bouwen nu eigenlijk? Een idealistische gedachte, een marketingconcept, een ecologische stap vooruit, een technische noviteit of een werkelijke cultuuromslag? Als je het Hans de Waay vraagt is circulair bouwen een waanzinnige kans en biedt het het antwoord op vele vraagstukken die nu actueel zijn in onze sector. In zijn nieuwste blog gaat hij de diepte in op wat hij ziet in de dagelijkse praktijk, de bijdrage van robots en de rol die de overheid in circulair bouwen zou kunnen en moeten spelen.

4. Marketing en communicatie trends in de bouw en vastgoed sector

Als trendwatcher en online marketeer bij YoungCapital is het voor Dennis Heemskerk belangrijk om te weten wat er gaande is qua marketing en communicatie in de bouwsector. Voor veel bouwbedrijven was marketing echter voor een lange tijd niet nodig en niet relevant. Dat in deze opvatting een omslag plaats vindt ziet Dennis terug in het aantal marketing vacatures die er momenteel geplaatst worden. Zijn kennis en bevindingen deelt hij in dit blog met jou aan de hand van 6 belangrijke trends voor 2018. Zijn blog staat op de vierde plek in dit lijstje.

5. De toekomst begint nu

Tot slot heeft ook een nieuwe blogster op het BouwKennisBlog een plek veroverd in de top 5 van de meest gelezen blogs van de afgelopen maand, namelijk Serife Evers. Trends als “Nul Op de Meter”, “BENG” en “gasloos bouwen” horen we bijna elke dag voorbijkomen in de bouw. Vaak gebeurt dit in combinatie met “later” en “toekomst”. In haar blog laat Serife zien dat deze toekomst nu begint!


Over de auteur: BouwKennis Redactie

Naast artikelen van vaste bloggers en gastbloggers, vind je op het BouwKennisBlog diverse artikelen uit de pen van de redactie van BouwKennis. Deze inhoudelijke artikelen gaan vooral over onderwerpen binnen of buiten de bouwbranche die stuk voor stuk van grote invloed zijn op het beleid en de dagelijkse praktijk van ondernemingen die werkzaam zijn in de bouw-, vastgoed- en installatiesector. Denk hierbij aan de economie, demografie en woning- en utiliteitsbouw. Zoals je van BouwKennis gewend bent, worden deze onderwerpen gevat in weldoordachte, goed onderbouwde artikelen die duidelijk maken in welke richting de sector echt beweegt.

Geef een reactie