Top 5 best gelezen blogs april 2019


Hoewel de grijze wolken en koude temperaturen iets anders doen vermoeden, laten we de maand april alweer achter ons. Verschillende thema’s passeerden in april de revue. Zo werd er geschreven over de stijgende bouwkosten en duurzaamheidsinnovaties. Maar ook voor de marketeer was er weer genoeg leesvoer terug te vinden op het BouwKennisBlog!

Welke blogs er het meest gelezen zijn in april, dat lees je in dit artikel.

1. Dagboek van Fleur – Rent A Home

Op de valreep nog in april gepubliceerd en gelijk bovenaan in deze top 5 vinden we het blog van Anjelica Cicilia. Deze populaire blogster geeft deze keer een inkijkje in het dagboek van Fleur, een alleenstaande, hoogopgeleide globetrotter van begin 30 die net als veel van haar leeftijdgenoten voortdurend op zoek is naar nieuwe avonturen. Haar leefstijl is mobiel en simpel en ze heeft weinig bezit. Ze wil dus niet investeren in één vaste woning, maar wil maximale vrijheid met mogelijk steeds een andere leefstijl. Op 18 april 2023 komt Fleur aan in Rotterdam, haar nieuwe tijdelijke thuisstad. Waar ze via het platform “Rent A Home” op zoek gaat naar een beschikbare huurwoning. Een inkijkje in de toekomst!

2. Waarom stijgen de bouwkosten van nieuwbouwwoningen?

Er is veel onduidelijk over de prijsstijgingen in de bouw. Niet alleen als het gaat om prijzen van (nieuwbouw)woningen, maar ook op het gebied van bouwkosten. Deze twee zijn uiteraard aan elkaar gelieerd. Maar in welke mate komen de huidige prijsstijgingen van nieuwbouwwoningen voort uit de hogere bouwkosten? En bestaan de hogere bouwkosten dan uit duurdere woningen met betere uitrustingen of zijn de kosten van materiaal en arbeid sterk gestegen? Senior adviseur Jacco Ridderhof beantwoordt deze vragen graag voor je in zijn nieuwste blogartikel.

3. Ook bij incidentele asbestblootstelling is bescherming nodig

Het belang en de actualiteit van het thema asbest bewijst blogger Jan Warning. Op de derde plaats in deze top 5 vinden we zijn blog over het publieke debat rondom asbest. Het ene moment wordt er asbest in cosmetica ontdekt en slaat ons de schrik om het hart. Enkele maanden later wordt er een rapport in opdracht van woningcorporaties uitgebracht en blijkt dat we enorm kunnen besparen in de bescherming tegen asbest.
Die verwarring is niet goed. Burgers, werkgevers en werknemers hebben behoefte aan duidelijkheid over risico’s. Je leest er meer over in zijn nieuwste blog!

4. 12 tips die je als bouwmarketeer niet mag missen

Blogster Elske van de Fliert deelt maandelijks relevante tips en informatie over groener, schoner en slimmer rijden en hoe je dit als bouwmarketeer kunt inzetten. In haar blog van april deelt ze een samenvatting met je in de vorm van 12 tips die je als bouwmarketeer niet mag missen!

5. Wie wordt wijzer van ‘slimme’ duurzaamheidsinnovaties?

In veel duurzaamheidsdiscussies komt technologische vooruitgang ter tafel. Niet zelden wordt het (binnenkort) verschijnen van innovaties op het gebied van techniek en duurzaamheid als argument gebruikt om critici de pas af te snijden. Deze manier van tijdrekken is productief. Het verlegt de focus van de discussie over verduurzaming. De focus verschuift van de huidige (energie)gebruiker naar mogelijke technieken en het creëren van ruimte voor technologische oplossingen. Maar voor wie en van wie is duurzaamheid nou eigenlijk? Marc van Wijk vertelt je er meer over!


Over de auteur: BouwKennis Redactie

Naast artikelen van vaste bloggers en gastbloggers, vind je op het BouwKennisBlog diverse artikelen uit de pen van de redactie van BouwKennis. Deze inhoudelijke artikelen gaan vooral over onderwerpen binnen of buiten de bouwbranche die stuk voor stuk van grote invloed zijn op het beleid en de dagelijkse praktijk van ondernemingen die werkzaam zijn in de bouw-, vastgoed- en installatiesector. Denk hierbij aan de economie, demografie en woning- en utiliteitsbouw. Zoals je van BouwKennis gewend bent, worden deze onderwerpen gevat in weldoordachte, goed onderbouwde artikelen die duidelijk maken in welke richting de sector echt beweegt.

Geef een reactie