Top 5 best gelezen blog oktober 2019

De donkere avonden en het gure weer maken onmiskenbaar duidelijk dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Met deze top 5 van de best gelezen blogs, laten we de maand oktober dan ook alweer achter ons. Welke artikelen trokken de meeste aandacht van de bezoekers van het BouwKennisBlog de afgelopen maand? Je leest het in deze top 5. 

1. 6 belangrijke eigenschappen van leidinggevenden volgens jongeren

Leidinggevend Nederland krijgt een ruime voldoende van jongeren. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1.000 Nederlandse jongeren tussen de 15 en 27 jaar dat Motivaction uitvoerde in opdracht van YoungCapital. Maar is een ruime voldoende wel genoeg binnen deze schaarse arbeidsmarkt in de bouw? En hoe krik je dit cijfer op? In dit blog deelt Lucas Koren belangrijke tips voor een leidinggevende in de ogen van jongeren. Dit artikel vinden we op de eerste plaats in de best gelezen blogs van oktober.

2. Bieterballen of bold moves?

Op de tweede plaats vinden we het blog van onze eigen marketeer: Marlies Davids. Zij schrijft over het nemen van risico’s in een tijdperk van de ‘purpose’ of ‘betekenis’ economie. Maar juist nu we ‘bold moves’ moeten maken, bijvoorbeeld op het gebied van stikstof en andere uitstoot, blijven we hangen in ons eigen introverte borrelpraatcircuit met de groene ‘excuus’ bieterballen. We moeten doeners mobiliseren, acties slim combineren en verder kijken dan vandaag, aldus Marlies. Lees gauw verder!

3. Heb je deze kans wel op het netvlies?

Als bouwmarketeer ben je natuurlijk constant bezig met waar en hoe jullie uit de verf komen, online en offline. Hopelijk ben je ook betrokken bij het inschrijven op aanbestedingen of het maken van offertes. Want ook dat is natuurlijk een belangrijk marketingmiddel om in te zetten. Nu kwam ik laatst het platform 12Build tegen. Grote kans dat je ze kent, want maar liefst 70% van de bouwomzet in Nederland, loopt via dit platform. In dit artikel vertelt Elske van de Fliert je er meer over!

4. Lange zoektocht nadert voltooiing

“Het was heel moeilijk voor mij te zien, hoe het karakter van mijn man veranderde”. Aan het woord is mevrouw V. Op de website van de FNV vertelt ze hoe het is om met een man samen te wonen die de lijdt aan de schildersziekte. “Hij vergeet veel en snel. Als de kinderen tussen de middag thuis komen van school om te eten, moet ik elke dag een alarm instellen in zijn telefoon. Want hij vergeet dat gewoon.” In dit blog van Jan Warning lees je meer over de schildersziekte.

5. Succesvolle middelen beginnen met een slimme strategie

Het is iets wat je vaak hoort: “Ik wil iets met Instagram” of “Ik wil een magazine”. De eerste vraag die in contentmarketeer Julia Mijnster haar hoofd opkomt is dan; waarom? Vanuit haar functie merkt zij dat dit vaak eigenlijk niet duidelijk is. Instagram kan een mooi middel zijn, begrijp me niet verkeerd, maar zonder een goed strategisch plan is succes behalen best lastig. In dit blog vertelt Julia waarom.


Over de auteur: BouwKennis Redactie

Naast artikelen van vaste bloggers en gastbloggers, vind je op het BouwKennisBlog diverse artikelen uit de pen van de redactie van BouwKennis. Deze inhoudelijke artikelen gaan vooral over onderwerpen binnen of buiten de bouwbranche die stuk voor stuk van grote invloed zijn op het beleid en de dagelijkse praktijk van ondernemingen die werkzaam zijn in de bouw-, vastgoed- en installatiesector. Denk hierbij aan de economie, demografie en woning- en utiliteitsbouw. Zoals je van BouwKennis gewend bent, worden deze onderwerpen gevat in weldoordachte, goed onderbouwde artikelen die duidelijk maken in welke richting de sector echt beweegt.

Geef een reactie