Populair gereedschap in de bouw: een top drie van gewilde gereedschappen

In de bouw worden traditioneel veel soorten en typen gereedschap gebruikt. Sommige gereedschappen zijn hierbij populairder dan andere. Dat heeft te maken met onder meer de kwaliteit, met het merk, maar ook met de toepassing van het specifieke soort gereedschap. Wat zijn de trends op dit gebied? En welk gereedschap is vandaag de dag populair in de bouw? We hebben hieronder een top drie samengesteld van meest populaire gereedschappen en accessoires in de bouw. Doe er je voordeel mee als uitvoerder, bouwvakker of aannemer. 

1. Elektrische zagen of zaagmachines

Met name de woningbouw en in de houtbewerkingsindustrie zijn zaagmachines onmisbaar. Er zijn zaagmachines met accu’s die als handgereedschap gebruikt kunnen worden. Maar ook grotere elektrische zagen voor productiewerk en grotere werkzaamheden. Elektrische zagen en zaagmachines van topkwaliteit die populair zijn onder bouwvakkers, zijn onder meer te vinden in het aanbod van Dewalt gereedschap. Met name tafelzagen, afkortzagen en verstekzaagcombinaties van deze aanbieder en andere merken worden veel verkocht in de bouwwereld en zijn ruim voorradig in de collectie Dewalt gereedschap. Vaak zit er op dit zwaardere en professionele gereedschap voor de bouw een lange garantietermijn van minstens vijf jaar.

2. Boormachines en boorhamers

Een bouwvakker die nog nooit een boormachine of een boorhamer in handen heeft gehad, is natuurlijk geen echte bouwexpert. Boormachines van kwaliteit behoren dan ook tot de standaarduitrusting van elk bouwbedrijf dat zichzelf serieus neemt. Maar ook als je een eigen klussenbedrijf hebt, is het regelen van een set boormachines, zoals schroefboormachines en accuboormachines, meer dan nuttig. Het is natuurlijk slim om te zorgen voor een goede voorraad boormachines die geschikt zijn om in steen, beton, hout en ijzer of metaal te boren. En altijd een of meer reservemachines achter de hand te houden voor noodgevallen. Zo kom je als aannemer nooit voor verrassingen te staan, wanneer er onverhoopt een boorapparaat defect gaat.

3. Freesmachines

Om materialen op de juiste manier te kunnen bewerken en vervormen, maakt men in de bouw veelvuldig gebruik van freesmachines. Met behulp van een freesmachine kunnen uiteenlopende materiaalsoorten – denk aan hout, metaal, kunststof of aluminium – verspaand en bewerkt worden. Een freesbank of freesmachine maakt hierbij sleuven in het materiaal, gaten, uitsparingen of eilanden. Dit gebeurt met gebruik van een olie, waarmee het materiaal direct gekoeld kan worden. Er bestaan drie hoofdsoorten freesapparaten: de horizontale freesmachines, verticale freesbanken en universele freesmachines.


Geef een reactie