Nieuwe verbeterde verven voor de bouw

In de bouw wordt steeds professionelere verf gebruikt. Er wordt continu geïnnoveerd op het gebied van verschillende soorten verf in de bouw zoals houtverf, verf voor metaal, vloeren, binnenmuren en gevels. Deze verf is uiteraard beschikbaar in een zeer ruim assortiment van kleuren. We kennen verschillende merken op de Nederlands markt zoals Sigma en Relius. Één van de meest toonaangevende verfmerken is het merk Sikkens van Akzo Nobel. Sikkens heeft een zeer compleet assortiment voor de verschillende ondergronden. Tegenwoordig kun je online terecht voor het bestellen van verf. Sikkens heeft hiervoor zogenaamde Online Sikkens Specialisten aangewezen, webshops die aan alle eisen voldoen en volwaardig Sikkens dealer zijn. Een van de bekendste online Sikkens dealers is Verfpoint.
Verf voor binnen

Voor binnen in huis heb je verf nodig die van hoge kwaliteit is en ervoor zorgt dat je houtwerk jarenlang meekan. Hiervoor zijn vaak verven beschikbaar op waterbasis en terpentinebasis. Zo heb je bijvoorbeeld hoogglans verf op terpentinebasis. Bij deze verven is het glansbehoud extra hoog en wordt deze verf erg hard wanneer het opdroogt zodat houtwerk tegen vocht beschermd blijft. Dit soort verf heeft tegenwoordig ongeveer een levensduur van vijf jaar. Daarnaast heb je ook sterkere en stootvaste hoogglansverf met zijdeglans. Dit soort verf is op basis van PU alkydhars gemaakt en is daardoor erg kleurvast en kan goed tegen een stootje. Met deze verf voorkom je de vergeling van de originele kleur. Bovendien zijn er sterke en stootvaste verven op waterbasis te verkrijgen. Deze verf beschermd ook erg goed tegen krassen en is goed bestand tegen huidvet, wat bij oudere verven  op waterbasis in de bouw vaak niet het geval was.

Buitenverven in de bouw

Nieuwe en professionele buitenverven voor in de bouw zijn in een groot assortiment beschikbaar. Doorgaans geldt voor deze verven dat hoe zwaarder de kwaliteit van de verf, hoe langer de levensduur is. Wanneer je kiest voor een duurdere verf, verdien je dit eigenlijk terug gezien het verfwerk daarmee een aanzienlijk langere tijd meegaat. Qua buitenverf heb je mooie diepe hoogglanzen beschikbaar die het buiten houtwerk wel tot acht jaar mooi en beschermd kunnen houden tegen weersinvloeden. Dit soort verf is veelal op terpentinebasis. Bovendien bestaat er specifiek extra weerbestendige buitenverf. Deze hoogglanslak is zeer geschikt om optimaal duurzaam huizen te beschermen. Deze verf gaat dan ook wel tot tien jaar mee.

Beitsen in de bouw

Wanneer je bijvoorbeeld een houtnerf wilt accentueren bestaan er tegenwoordig verschillende hoogwaardige beitsen. Bij beitsen kun je kiezen uit transparante kleuren of blanke beitsen. Je keuze is veelal afhankelijk van of je de nerf van lichte houtkleur wilt laten veranderen van houtkleur of wanneer je verbleekt hout de originele kleur wenst terug te geven. Beitsen zijn zowel voor binnen als buitendoeleinden beschikbaar. Deze zorgen altijd voor een sterke, slijt- en krasvaste afwerklaag. Vaak is beits tegenwoordig waterverdunbaar en heeft een hoge professionele kwaliteit. De hoogglanzende lakken op terpentinebasis kennen een zeer lange levensduur en blijven een lange tijd een volle mooie glans behouden


Geef een reactie