Houtwormpreventie als marketingstrategie

houtwormHoutworm is een van de grootste ergernissen voor woningbezitters. Dit type ongedierte kan voor een ernstige schade aan houten constructies in huis zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het hout van uw vloer of plafond, wat door de houtworm kan worden aangetast. Een houtworm is een larve van kevers en torren, die op verschillende manieren bij uw woning naar binnen kan komen. Zo kan een kever of tor naar binnen kruipen vanuit uw tuin en binnen zijn larven achterlaten. De larven voeden zichzelf door gangen te knagen in uw houten constructies. Ook kan de houtworm in uw woning komen doordat deze larven al in het hout zaten, wat u gekocht heeft in de bouwmarkt of bij een houthandelaar.

Steeds meer van deze houthandelaren behandelen hun hout vooraf tegen houtworm. Zij voorzien het hout bijvoorbeeld van een laagje beits, wat de houtworm uit het hout houdt. Ook kan een bestrijder het hout behandelen met bestrijdingsvloeistof. Het hout krijgt dan een garantiecertificaat dat het minstens vijf jaar bestand is tegen houtworm. Niet alleen profiteren consumenten hiervan, ook gebruiken veel handelaren die als een unique selling point (USP), een unieke service.

Gevaren van houtworm in houten constructies

Zoals reeds beschreven kan de houtworm voor een ernstige verzwakking van houten constructies zorgen. Dit geldt niet alleen voor vloeren en plafonds, maar bijvoorbeeld ook voor een houten tuinhuisje of blokhut in de tuin. Om te voorkomen dat u deze al snel moet laten vervangen of herstellen, doet u er verstandig aan deze vooraf goed op houtworm te controleren. Wanneer een verkoper van deze houten constructies het hout vooraf behandelt, kan dat een reden zijn om specifiek voor die verkoper te kiezen. Zo weet u immers zeker, dat de kans op houtworm in het hout klein is! Het blijft echter verstandig om uw hout nog eens een keertje extra te controleren als dit bij u afgeleverd wordt.

Houtworm voorkomen en bestrijden

Dat bedrijven hun behandeling tegen houtworm als een slimme marketingstrategie gebruiken, betekent niet dat u niet te maken zal krijgen met deze ongediertesoort. Door de jaren heen kan de beschermende laag op het hout slijten, waardoor het hout aantrekkelijker wordt voor houtworm. Zorg er om deze reden voor dat u het hout af en toe van een nieuwe behandeling tegen houtworm voorziet.

Heeft u te maken met houtworm? Of wilt u hout preventief laten behandelen. Laat de houtworm bestrijden door een professionele ongediertebestrijder! Het is erg lastig om de houtworm zelf te bestrijden. Daarbij is het essentieel dat de houtworm op een effectieve wijze bestreden wordt, om te voorkomen dat deze opnieuw opduikt.

Ingezonden door: Wijdema


Over de auteur: Advertorial

BouwKennis biedt een uitgebreid scala aan adverteer- en promotiemogelijkheden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carmen of Carola via marcom@bouwkennis.nl.

Geef een reactie