Duurt deze crisis lang genoeg om kansen te verzilveren?

SONY DSC De crisis van de laatste jaren heeft in de bouw huisgehouden als een ware wervelstorm. Vele bedrijven hebben de activiteiten moeten stoppen. Maar, het aantal faillissementen in de bouw is in de eerste helft van dit jaar met bijna een kwart gedaald. Er verschijnen ook berichten via internet social media dat de bouw vanaf 2015 weer ‘enorm’ aan gaat trekken en het aantal vacatures die via LinkedIn voorbij komen, stijgt. Door de crisis zijn er goede initiatieven ontstaan en zijn er veranderingen op gang gekomen die de bouw op een positieve manier verder brengen. De crisis heeft kansen gecreëerd.

Onbewust en automatisch  gedrag

Ben Tiggelaar gebruikt de ‘5/95’-benadering. Deze benadering gaat ervan uit dat bewust of gepland menselijk gedrag slechts 5% is en de overige 95% onbewust of automatisch gedrag is. In een interview in het magazine van Building Holland 2014 zegt Tiggelaar: “Het grootste deel van onze overwegingen komt onbewust automatisch tot stand. Ons brein produceert allerlei vormen van denken en handelen zonder dat we daar zelf controle over hebben. Het gaat volautomatisch. Bij plausibele ideeën zoals ‘we zouden elkaar meer moeten vertrouwen’ of ‘de maatschappij heeft er belang bij als we duurzaam gaan bouwen’ geldt dat dat nooit zal gebeuren….tenzij er een benefit is voor de beslisser.” Veel van ons gedrag is gericht op het beschermen van onszelf, onze ideeën en overtuigingen.

Gedragsverandering

Het veranderen van gedrag kost tijd. Hoeveel tijd hangt af van de motivatie van de persoon en wat er aangeleerd moet worden. De University College of London heeft een onderzoek gedaan waarin zij mensen een nieuwe gewoonte wilden aanleren. Het ging hierbij om relatief makkelijke gewoonten zoals het eten van een stuk fruit bij de lunch of dagelijks 15 minuten hardlopen. Conclusie: het duurt gemiddeld 66 dagen om van een handeling een gewoonte te maken (uiteenlopend van 18 dagen tot 254 dagen).

Crisis geeft aanzet tot verandering

“Mensen willen niet veranderen als het ze pijn doet. Maar, als ze pijn hebben, willen ze er graag van af.”, aldus Ben Tiggelaar. De crisis zorgt voor faillissementen en gedwongen ontslagen. Ik heb zelf in dergelijke situaties gezeten aan het begin van de crisis en dat dóét pijn. De bouwkolom is in beweging. Er zijn bedrijven die de noodzaak ervaren, die het roer omgooien. Langzaam, dat dan weer wel. Helaas zijn er ook bedrijven die pleisters plakken op de wonden, die er niet aan denken het roer om te gooien en die in de ontkenningsfase blijven zitten. Zijn deze bedrijven ten dode opgeschreven?

Veranderen: verbeteren of vernieuwen

Bij het veranderen van iets zijn er twee mogelijkheden: verbeteren of vernieuwen. Verbeteren kan alleen als je al op de goede weg bent. Het voortdurend en geleidelijk bijsturen van een reeds succesvolle structuur. Je blijft hetzelfde doen, maar dan beter. Bij vernieuwen kies je voor de radicale weg. Je bent je bewust van het feit dat het niet langer zo kan en draait 180 graden, veroorzaakt vaak een complete chaos, maar je zorgt zo wel voor een constructieve oplossing van het probleem.

Crisis in de bouw: verbeteren of vernieuwen?

Wanneer je zou willen verbeteren, moet je je afvragen of je al op de goede weg bent. Bewust kijken naar de huidige situatie en hoe het verleden hieraan bijgedragen heeft. Zit je goed en heb je het gevoel dat je met de huidige strategie nog vele jaren voort kunt bestaan? Dat is heel mooi. Twijfel je hieraan dan is het tijd te gaan vernieuwen. Met veranderen alleen komt de bouw er niet meer. Laat het oude los, richt je op het nieuwe. Dit proces kost wel meer tijd en vergt veel van de mensen, maar het levert het meeste op. Vernieuwen is moeilijk. Wanneer je als eigenaar/directie de noodzaak ziet en de beslissing genomen hebt, is het van belang om het personeel te overtuigen van de noodzaak tot vernieuwen. Daar komt dan het gedrag van de individuele mens om de hoek kijken. Veranderen van het gedrag heeft zoals gezegd tijd nodig. Vernieuwen vraagt om het loslaten van oude gewoontes en dat doet pijn. Daardoor zijn mensen veelal tegen vernieuwen. Tenzij men de noodzaak ervan inziet en er zelf ook voordeel uit kan halen.

Positief nieuws

Er komen meer positieve berichten over de bouw. De bouw zou volgend jaar ‘flink aantrekken’. Ook komen er weer meer vacatures langs op de diverse social media sites. Bij architecten stijgt de hoeveelheid onderhands werk na lange tijd weer en er zijn minder faillissementen. De woningmarkt lijkt zich te gaan herstellen en de economie in het geheel trekt weer aan. Goed nieuws zou je zeggen, of toch niet?

Afbeelding 1e blogGaan we door of vallen we terug?

Door de crisis zijn er veranderingen in gang gezet binnen de bouwkolom. LEAN en ketensamenwerking zijn begrippen die al langere tijd binnen de bouw rondwaren. Er zijn bouwers die deze manier van werken en denken al ver doorgevoerd hebben omdat zij de waarde ervan inzien. Zij hebben de processen succesvol aangepast, zijn klaar met het vernieuwen en veranderen de processen daar waar nodig. Zij sturen de succesvolle structuur bij. Daarnaast zijn er ook bouwers die de weg naar vernieuwing kort geleden ingeslagen zijn. Als zij achterom kijken, zien ze de snelweg van ‘het oude’ nog liggen. De weg van vernieuwing is lang en het duurt even voordat de successen zichtbaar zijn. Wanneer de bouw weer aantrekt, vallen deze bouwers dan niet ten prooi aan de verleiding terug te keren naar het oude?

Kenmerkende veranderingen

‘Ik weet dingen die anderen niet weten en die ga ik zeker niet delen. Ik weet wat goed is voor mijn klanten en zal dit ze op mijn manier, wanneer ik dat wil, laten weten. De klant kan kiezen uit een range van producten en daar zal hij het mee moeten doen.’ De cultuur waarin kennis macht was, degene die het product leverde het voor het zeggen had en men geleid werd door wat er in het eigen bedrijf gebeurde is niet meer. De cultuur in de bouw is veranderd en wordt gekenmerkt door het delen van kennis, proactief bezig zijn en luisteren naar de wensen van de klant. Bouwen is geen gevecht meer, bouwen is een feestje!

Hebben de bedrijven binnen de bouwkolom, of het nu de bouwers zelf zijn, onderaannemers of leveranciers, die later de weg van vernieuwing zijn ingeslagen hun doelen helder op het netvlies? Kunnen zij de verleiding weerstaan om niet terug te kijken en terug te vallen in oude gewoontes? Heeft de crisis ook voor hen lang genoeg geduurd om een definitieve gedragsverandering te weeg te brengen? Ik ben benieuwd hoe de bouw er over een aantal jaar uit ziet!


Over de auteur: Sanne Spek-van den Boogert

Sanne Spek-van den Boogert (1979) is afgestudeerd ingenieur Technische Bedrijfskunde met als hoofdrichting Commerciële Technische Bedrijfsvoering. Sinds 2001 is zij bouwgerelateerd werkzaam bij diverse onderdelen in de bouwkolom. ‘De bouwwereld is een dynamische omgeving waar gevraagd wordt om flexibiliteit, wendbaarheid en innovatiekracht. Geen dag is hetzelfde, iedere dag brengt nieuwe uitdagingen. Spin in het web, verbindingen leggen, het grotere geheel zien, creativiteit, inzicht in processen, mensenkennis, voelend aanwezig zijn, ondernemerszin, energiek, multipotentialite, vertrouwen, bouwen. Een aantal steekwoorden die bij mij passen. Ik zet mijn kwaliteiten daar in waar nodig. Op een verrassende manier, met frisse blik. Als afgestudeerd ingenieur Technische Bedrijfskunde (met als hoofdrichting Commerciële Technische Bedrijfsvoering) ben ik sinds 2001 in de bouwkolom werkzaam. Door diverse functies bij handel, aannemer, toeleverancier en fabrikant heb ik het bouwproces vanuit diverse invalshoeken meegemaakt. De wereld is aan het veranderen, ook binnen de bouw krijgen we daarmee te maken. Ik ben benieuwd op welke manier we dit positief kunnen benutten. Ik hou ervan om mensen te bewegen tot het maken van (kleine) stappen om dingen beter te maken. Ze inzichten te geven, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. Om ook zelf van deze mensen weer dingen te leren om zo zelf weer stappen te zetten. In echte verbinding met anderen kom je het meest ver.

Een reactie op “Duurt deze crisis lang genoeg om kansen te verzilveren?

  1. C.J.Pieters schreef:

    Dag Sanne,
    Gefeliciteerd met je eerste artikel! Ook voor een betrekkelijke leek als ik goed leesbaar, te begrijpen en interessant. Ik ben geen insider in de bouw, maar zet wel vraagtekens bij jouw statement dat de bouw blijvend veranderd is. Als de economie echt weer aantrekt moet ik nog zien of de (vroegere) grote jongens niet meer aan de touwtjes trekken en de neiging hebben weer in de oude patronen te vervallen.
    Hartelijke groeten

Geef een reactie