De jeugd heeft de toekomst

pastpresentfuture“De bouw is een bijzondere sector. Wat bij jullie werkt, kan uiteraard niet bij ons werken, want in onze sector is ieder project uniek. Logisch toch…?

“Kom bij mij niet aanzetten met die nieuwe ideeën. Wij doen het al honderd jaar zo. Het heeft altijd al zo gewerkt. Waarom zou het nu moeten veranderen. Bovendien ben ik bijna met pensioen, dus ik ga me echt niet meer aanpassen…”

“Ach, snotneus, wie denk je wel niet dat je bent. Ik heb al 30 jaar ervaring in het vak en wat ik doe kan alleen maar omdat ik alles al gezien en gedaan heb en dus exact weet wat ik doe. Jij komt net kijken…”

Iedereen kent vast wel mensen die dit soort uitspraken doen. Maar wat zitten zij er naast. De bouw werkt al duizenden jaren op dezelfde manier. Vergelijk bouwwerken uit de Romeinse tijd eens met bouwwerken nu. De principes bestaan nog steeds. In al die jaren is er eigenlijk weinig veranderd. Waarom denkt iedereen dat de bouw zo uniek is? Waarom verandert de bouw slechts mondjesmaat?

Veranderingen zijn moeilijk

Natuurlijk, veranderen is moeilijk. Dat geldt voor iedereen. Maar waarom is in de bouw veranderen nog veel moeilijker dan elders? Waarom heerst het “not invented here syndroom” hier vele malen erger dan elders? Waarom wil iedereen keer op keer het wiel opnieuw uitvinden en is men zo slecht bereid om te luisteren, te delen, te leren…?

Wel, ik denk omdat de bouw zichzelf in stand houdt. Nieuwe mensen die komen worden gezocht uit de sector. Eenmaal in de sector, nooit meer uit de sector. Jonge mensen worden toegevoegd aan een “ervaren rot” in het vak en direct geïndoctrineerd. “…omdat we het altijd al zo doen…”.

Dood en dood zonde. Gelukkig zien we de laatste jaren steeds meer pogingen om te leren van andere sectoren. Kijk eens om ons heen. Ideeën die in andere sectoren werken zouden hier ook zomaar kunnen werken. Steeds vaker zien we managers uit andere sectoren de bouw binnenkomen en met frisse ideeën en niet gehinderd door enige kennis en ervaring in de bouwsector successen behalen.

Wat is daarvoor nodig???

Jezelf openstellen om te leren. Durf te luisteren naar anderen. Durf eeuwenoude principes overboord te gooien. Vergeet anciënniteit. Nieuwe managers die van buiten de bouw komen weten dat ze niets van de bouw weten en durven dat te uiten. Zij willen leren van de ervaren rotten, maar niet te veel. Ervaren rotten moeten hun ideeën dat hun nieuwe manager meer moet weten van hun expertise overboord gooien en zoeken naar aanvullende kennis, waar zij weer van kunnen leren. Ervaren mensen moeten hun superioriteitsgevoel over jonge onervaren mensen wegstoppen en zich verdiepen in de belevingswereld van de jeugd. Wat voor de ervaren rotten maar moeilijk is aan te leren, is voor de nieuwe generaties fact of live.

Minecraft

blocksKijk naar het spelletje “Minecraft” dat onze kinderen spelen. BIM optima forma. Bibliotheken vol met bouwmaterialen. Het delen van modellen. Intuïtief bouwen ze huizen, richten ze woningen in, doen ze aan clashdetectie, beoordelen ze elkaars modellen of passen ze aan, bouwen ze samen aan projecten. Zonder nadenken, zonder tegenwerpingen.

Er zijn vele voorbeelden bekend van bedrijven die problemen aan kinderen van rond de 10 jaar geven en kijken wat er gebeurd. Het zal je verbazen met welke creatieve oplossingen deze kinderen komen. Gewoon, omdat ze niet gehinderd worden door welke beperkingen dan ook. Gewoon omdat ze doen wat ze denken dat goed is.

Misschien kunnen we daar nog wel eens een en ander van leren. In plaats van de “groentjes” in het keurslijf van de verouderde ideeën uit een eeuwenoude bouwcultuur proberen te proppen, hen de ruimte geven om hun ideeën in te brengen en hun oplossingen door te voeren. Laat ze de “waarom” vraag stellen en probeer er een op te antwoorden. En als er geen antwoord is, anders dan “omdat dat nu eenmaal zo is…”, probeer dan eens met de jongeren, de jeugd, de managers van buiten de sector, over de vraag na te denken. Of geef het probleem eens mee met je kind, om in de klas op te lossen. Wellicht zitten er briljante dingen tussen, die jou weer verder helpen…


Over de auteur: Marc Verhage

Marc Verhage werkte tot de zomer van 2018 5,5 jaar bij STABU als Algemeen Directeur. Namens STABU was hij ondermeer medeoprichter en bestuurslid bij het BIM Loket. Na een korte periode bij een jonge onderneming die BIM modelleer diensten levert, werkt hij nu bij Contakt Consulting. Contakt is een adviesbureau dat reeds 20 jaar succesvol is in de retail en sinds een paar jaar ook in de bouwsector. Contakt biedt haar diensten aan rondom digitalisering van organisaties en processen. Zo is Contakt ondermeer betrokken bij de Digideal en het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO), bij de implementatie van de Wet Kwaliteitsborging voor de Bouw (WKB) bij de VNG en bij het opzetten van het Centraal Register Techniek (waaronder het “vakpaspoort” valt). Marc Verhage is sinds hij in de bouwsector actief is geworden, zo’n 8 jaar geleden, betrokken bij nieuwe manieren van samenwerken in de bouw zoals Lean Bouwen en BIM. Hij heeft bij een installateur gewerkt, bij een liftenbedrijf, STABU en nu bij Contakt. Daarvoor werkte hij achtereenvolgens als marineofficier, bij KPN en bij diverse consultancybedrijven in de ICT en Telecom. Bij Contakt is Marc verantwoordelijk voor business development en is hij actief als consultant bij diverse klanten in de sector waaronder ICOP die het product “BriefBuilder” op de markt aanbiedt. BriefBuilder is hét tool om (programma van ) eisen vast te leggen, te verifiëren en te beheren. Marc schrijft blogs over diverse onderwerpen in de sector, maar altijd met verandering als centraal thema.

2 reacties op “De jeugd heeft de toekomst

  1. Marlene Dekkers schreef:

    Chapeau! En wat te denken van ‘disruptors’ die op de loer liggen? Voor je het weet word je links en rechts ingehaald door concurrentie waarvan je het bestaan niet eens kende… Open vizier en verandering omarmen!

  2. Stephan Hamerslag schreef:

    Ik ben het met jullie eens dat er echt dingen moeten veranderen in de bouw, alleen, hoe dit te bereiken.Het is hetzelfde als met het rookverbod, het is in principe goed voor ons, alleen het wordt niet nageleefd, omdat het niet gehandhaafd wordt.Zo zie ik het ook in de bouw. Neem VCA bijv. goede regels alleen het wordt nageleefd op grote bouwprojecten de kleinere daar zie je geen controleurs omdat daar geen geld te halen is voor boetes te betalen. Van de week word ik ingehuurd door een collega om 1 dag een achterstand te verhelpen, ik kom daar in een renovatie terecht van badkamer wc en keuken van een paar honderd flats 4 hoog. Nu bestaat het dus nog dat die 2 jonge jongens die daar als stukadoor werken 4 hoog met 20 zakken moeten slepen en dan nog hun prestatie moeten leveren, waanzin. Ik vertelde ze van een spuitmachine met een slang van 20mtr op de begane grond waar je de bovenste etage kunt bedienen van mortel, kant en klaar spuiten, zo krijg je dus met 3 stukadoors 3 woningen in 1 dag klaar zonder gesleep en vrij kunnen bewegen op een ruimte van 2×2.Nooit van gehoord, nu vraag ik je. Het is gewoon een mentaliteit van die machine kost mij geld en als die jongens de gewrichten kapot hebben huur ik toch andere in. Ik zie dat heel veel in de kleine bouwprojecten, en straks krijgen we de hongaren en roemenen die dit wel allemaal pikken en doen omdat ze niet weten dat het niet mag, want volgens de arbo-wet moet werk dat door gebruik van machines lichter en gemakkelijker gedaan kan worden, met machines gedaan moet worden.Zolang deze regels niet gehandhaafd worden zijn ze nutteloos. Groet S. Hamerslag

Geef een reactie