Belang van kooiladders voor de veiligheid van de werknemer

De veiligheid van werknemers is natuurlijk altijd van groot belang. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje, zeker op bijvoorbeeld bouwplaatsen. Een ladder met een kooiconstructie zien we daarom steeds vaker op de bouwplaats. Dankzij deze kooiladders hebben bouwvakkers een goede veilige toegang tot gebouwen. Hetzelfde geldt overigens voor onderhoudsmedewerkers bij gebouwen. Maar dat is niet het enige! Dankzij een kooiladder is er namelijk ook een veilige ontsnappingsroute wanneer er iets gebeurt!

Een kooiladder is veel veiliger!

Een kooiladder bestellen is eigenlijk een uitstekend idee aangezien je daarmee denkt aan de veiligheid van je werknemers. Zo’n kooiladder wordt aan de buitenkant van een gebouw gezet en blijft daar ook permanent staan. Overigens ontkom je in sommige gevallen helemaal niet aan kooiladders. Wanneer de klimhoogte namelijk drie meter of hoger is, is de kooiladder wettelijk verplicht. En wanneer het hoogteverschil hoger is dan 10 meter, is het zelfs noodzakelijk dat de kooiladder wordt voorzien van rustbordessen. Deze moeten maximaal 6 meter van elkaar of de grond vandaan zitten.

Toepasbaar in veel situaties

Kooiladders kunnen in verschillende situaties worden toegepast. Ze perfect in te zetten om bouwvakkers of onderhoudsmedewerkers toegang te verlenen tot hogere niveaus. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bouwvakker die naar het dak moet of de schoorsteenveger die naar boven moet op een gebouw. Er wordt zowel tijdens de renovatie van een gebouw als tijdens nieuwbouw gebruik gemaakt van deze handige trap. Bestel een kooiladder eenvoudig online en laat de kooiconstructie volledig op maat maken.

Dat laatste is erg handig wanneer het belangrijk is dat gereedschap op een veilige manier mee naar boven kan worden genomen in de kooiladder. Wanneer er op een gebouw een klusje gedaan moet worden, kan degene die dat moet doen eenvoudig via de kooiladder toegang krijgen. Maar zoals gezegd is dat niet het enige voordeel. Een kooiladder is namelijk ook nog eens de perfecte manier om de weg af te snijden in een groot gebouw. Daardoor kun je bij brand of een andere calamiteit vanaf de hoogste verdieping van het gebouw veel sneller verlaten!

Bestel een kooiladder online en je hebt deze meestal binnen niet al te lange tijd al in huis. De ladders zijn gemaakt van aluminium of staal en daarmee erg duurzaam. Het is aan te raden om de kooiladders ieder jaar te laten keuren of inspecteren. Dat is niet wettelijk verplicht maar wel belangrijk voor de veiligheid van je werknemers.


Geef een reactie