Als je doet wat je deed…

SANYO DIGITAL CAMERAHet is een gevleugelde uitspraak van mijn compagnon in vele gesprekken in de markt: als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. En eerlijk is eerlijk: het is exact wat er op dit moment aan de hand is. Alle partijen in de markt zijn op zoek naar hun rol in het Nieuwe Bouwen. Wij spreken als Kennisplatform Duurzaam Gebouwd dagelijks marktpartijen uit de meest uiteenlopende segmenten in de bouw. We hebben dan ook een prachtig overzicht van hoe hard het eigenlijk gaat op dit moment. En geloof me: het gaat heel snel.

Partijen hebben de afgelopen maanden en jaren gebruikt om samen nieuwe concepten te ontwikkelen. Natuurlijk voldoen deze concepten aan de huidige duurzaamheidsdoelstellingen van opdrachtgevers zoals ‘0 op de meter’ of een waterdichte prestatiegarantie voor een minimaal energieverbruik.

Vernieuwing in de bouw

De komende weken zal ik een reeks blogs publiceren over hoe u nu kunt aansluiten bij deze vernieuwing in de bouw en vastgoed. Welke stappen u moet en kan zetten hiervoor.

Een van de podia voor kennismaking is het vakevenement Building Holland 2014. Hier geven toonaangevende marktpartijen, die de eerste stappen al gezet hebben acte de présence. Niet alleen om te laten zien waar ze zo goed in zijn. Nee… ze zijn ook juist op zoek naar u als partner. Naar verbinding met u. Of u nu opdrachtgever bent of voorschrijver, aannemer, leverancier of adviseur…

Dus twijfel niet en zet vast in uw agenda: van 6 tot en met 8 mei 2014, Building Holland in Amsterdam RAI. En vergeet niet met grote letters bij te zetten: VERBINDING !

Want stelt u zich eens voor.. als u nu iets heel anders doet dan u deed… En u doet dat samen met anderen..


Over de auteur: Wietse Walinga

Wietse Walinga is directeur van het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd. Sinds maart 2009 is Wietse Walinga de mede-oprichter en partner van Kennisplatform Duurzaam Gebouwd. Anno 2014 is de weblog doorontwikkeld tot hét leidend kennisplatform over duurzaam bouwen met ondersteuning van ruim 150 aangesloten partners en 50 topexperts vanuit de bouw en vastgoed. Het kennisplatform informeert en inspireert de professional door onafhankelijk nieuws, experts, projectbeschrijvingen, innovatieve producten en inspirerende evenementen. Tegelijkertijd is Duurzaam Gebouwd een complementair en interessant netwerk van personen en bedrijven. Duurzaam Gebouwd is sinds 2014 co-producent van het event Building Holland (www.buildingholland.nl).

Een reactie op “Als je doet wat je deed…

  1. Goost schreef:

    Wietse,

    Ben benieuwd. Zie om me heen weinig verandering. Bijvoorbeeld: Bij ons in het dorp is een een kleinschalig bejaardencentrum gesloopt. Het slopen zag er duurzaam uit. Op die plek wordt een megalomane betonkolos gebouwd. De energie die het bouwen kost valt best, hoewel ik denk dat ze nog nooit van ‘lean’ hebben gehoord. Maar over 30 jaar moet het weer worden gesloopt en wat dat gaat kosten? Ik denk heel veel. Bepaald geen IFD-bouwen. Maar de investeerders zullen ondertussen de buit wel binnen hebben.

    Goost.

Geef een reactie