6 veelvoorkomende verbouwingen na aankoop huis

head-682484_960_720Een huis kopen dat meteen perfect is. Klinkt goed, maar veel kopers willen vaak toch nog het één en ander veranderen aan hun nieuwe woning. Want het fijne aan een koophuis is immers dat je het helemaal eigen kunt maken. Voor aannemers liggen hierin ook kansen. Aan welke klussen en verbouwingen zijn nieuwe woningeigenaren bereid geld uit te geven?

Schilderwerk

Een nieuwe huiseigenaar zal zijn pas gekochte stulpje vaak een schilderbeurt willen geven. Bijvoorbeeld om achterstallig onderhoud weg te werken, een verbouwing af te ronden of gewoon om de boel even goed op te frissen. Als dit zowel binnen als buiten moet gebeuren, is het een behoorlijke klus die veel tijd in beslag neemt. Voor veel mensen een goed moment om de hulp van een professional in te schakelen. Vaak wordt gekozen om de muren te laten spuiten. Een service die aantrekkelijk is dankzij het snelle resultaat. Ideaal om dit tussen de verschillende klussen in te plannen.

Nieuwe vloer

Smaken verschillen en dat geldt ook voor de vloer van de woning. Een vloer heeft een groot effect op de uitstraling van een ruimte. En met zoveel kleuren en verschillende soorten materiaal beschikbaar, bestaat de kans dat de nieuwe bewoners toch voor een andere look kiezen. Voor veel vloeren als parket komt er eigenlijk altijd een specialist bij kijken. En ook voor het leggen van laminaat  wordt steeds vaker gekozen voor het inhuren van een paar handige mannen.

Nieuwe keuken of badkamer

Naast de vloer, zijn ook de badkamer en keuken erg smaakgevoelig. Maar weinig mensen kiezen ervoor om deze zelf te plaatsen of verbouwen, aangezien ervaring hierbij zeer belangrijk is. En mensen kunnen hierbij zelfs al eerder hulp inschakelen, want een praktisch ontwerp vraagt ook om de nodige kennis. Keuken,- en sanitairspeciaalzaken floreren nu de huizenmarkt weer op het oude niveau is.

Energiebesparende maatregelen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook voor huizenbezitters. Je kunt voor energiezuinige maatregelen een hogere hypotheek krijgen of je kunt gebruik maken van subsidies of leningen. Veel huizenkopers benutten deze kans ook om hun nieuwe woning zuiniger te maken. Hypotheekadviseur eyeOpen.nl vroeg haar lezers of zij dit van plan zijn en 33.9% gaf aan dit zeker van plan te zijn!

Er is keuze uit allerlei maatregelen, denk aan dubbel glas, zonnepanelen, isolatie van vloeren, muren en daken of een zonneboiler. Als aannemer kun jij de koper helpen om naar een energiezuinig huis te verhuizen. Het is voor sommige leningen, zoals de energiebespaarlening, zelfs verplicht om een aannemer in te schakelen.

Uitbouw of dakkapel

Wat extra woonruimte is nooit verkeerd. Sommige huizenkopers kiezen er dan ook voor om bijvoorbeeld een dakkapel te plaatsen of een uitbouw te maken. Dit besteden veel mensen uit, vooral als er bijvoorbeeld een fundering gelegd moet worden. Voor deze klussen moet overigens vaak eerst nog een vergunning worden geregeld. Bied jij als aannemer al een dienst aan om ook dit klusje uit handen te nemen?

Tuin

Bij een nieuwbouwwoning is een tuin wellicht nog helemaal kaal of de tuin van de oude bewoners ziet er onverzorgd uit. Genoeg redenen voor nieuwe bewoners om deze flink aan te pakken. Want wat is nou fijner dan ontspannen op je eigen terrasje? Van bestrating en beplanting tot het plaatsen van een tuinhuisje: dit is een behoorlijke klus. Reden genoeg voor mensen om dit (deels) uit te besteden. Zo, je hebt nu een goed beeld van belangrijke verbouwingen voor huizenkopers. Speel jij hier al goed op in?


Over de auteur: Olivier Tardieu

Olivier is werkzaam als Managing Director bij online hypotheekkantoor eyeOpen. Hier maken zij het mogelijk voor particulieren om online de financiering (hypotheek) van een nieuwe woning te regelen. Zo kunnen woningzoekenden op de website van eyeOpen de verschillende hypotheekproducten van banken vergelijken én afsluiten. Een vernieuwend digitaal concept in de woonbranche dat het afsluiten van hypotheek makkelijker, inzichtelijker en sneller maakt. In zijn columns zal Olivier informatie en zijn visie geven over de raakvlakken in de bouwwereld en de financiële wereld.

Geef een reactie